Els cossos policials del delta de la Tordera -Mossos d'Esquadra, Policia Local de Blanes i agents Rurals- es van comprometre ahir amb els pagesos a intensificar la vigilància als camps de la zona per intentar controlar els robatoris que pateixen els agricultors. Així ho van comunicar ahir en una trobada conjunta entre policies i pagesos a la Cooperativa Agrícola de Blanes. Un altre dels punts que van destacar els policies en la trobada és que els pagesos han de denunciar sempre, tot i que no estan habituats, perquè això els ajuda després en la recerca dels lladres.

El cap de Mossos d'Esquadra de Blanes, Francesc Cardús, que va ser present a la reunió, va explicar que els tres cossos es "coordinaran" per augmentar la presència als camps, de manera que sempre estiguin vigilats. A més, va destacar que els pagesos "són un col·lectiu reticent a fer denúncies" i per això els policies es van comprometre a posar "totes les facilitats" perquè aquests denunciïn. En aquest sentit, els pagesos podran demanar hora per fer la denúncia o, si no volen, podran deixar totes les dades a la Cooperativa Agrícola i els policies passaran periòdicament per recollir-les. "Volem que la cooperativa faci de pal de paller", va destacar Cardús. La policia també va demanar als pagesos que recullin totes les dades que puguin. Així, es va posar com a exemple que agafin les matrícules quan vegin cotxes sospitosos.

El president de la cooperativa, Agustí Robert, es va mostrar satisfet amb la trobada perquè veu que tots els cossos "estan units" per solucionar la qüestió i va descartar que s'organitzin patrulles de pagesos, com s'ha fet en altres territoris.