Els treballadors de l'Ajuntament d'Arbúcies van rebutjar el passat divendres la proposta del govern que preveu aplicar una rebaixa del 6% en el capítol I, que és el de les despeses de personal, i generar així un estalvi de 167.000 euros. Els empleats en assamblea van ratificar la decisió que havia pres el Comité d'Empresa davant del consistori, però des de l'Ajuntament asseguren que no poden reduir més aquesta xifra del 6% "sense tancar algun dels equipaments", perquè la situació "és molt greu". Les negociacions entre les dues parts, però, continuen obertes i estan disposats a arribar a un acord.

A l'assemblea hi van assistir 73 dels més de 90 treballadors que té l'Ajuntament i tots, segons va confirmar el Comité, van votar en contra de la proposta del govern. "No volem entrar en detall, perquè entenem que tot i que es va rebutjar la proposta del Govern, estem disposats a seguir treballant per arribar a un acord. El procés no ha finalitzat i les declaracions podrien afectar negativament", va comentar Quim Rivera, president del Comité d'Empresa.

Per la seva part, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, va afirmar que la situació de l'Ajuntament és "molt greu" i que no poden reduir més aquesta xifra del 6%. "Estem fent un esforç i demanem un esforç als treballadors per sortir d'aquesta situació de crisi greu tots junts", va afirmar el batlle. Garriga va afegir que si es tractés d'una empresa privada, l'Ajuntament estaria "en suspensió de pagaments". En aquest sentit, va explicar que el govern ha engegat un pla amb diverses mesures per aconseguir reduir el pressupost en uns 2 milions d'euros, deixant-lo al voltant dels 6,5 milions per aquest any, quan la previsió és que fos de 8,5 milions. Un pressupost, que es podria aprovar aquest maig.

Dins de totes aquestes mesures, segons va explicar Garriga, en un primer moment es va parlar de reduir el capítol I en 480.000 euros, el que representava un 20% de la partida. Després d'aplicar totes les mesures, però, Garriga va explicar que han aconseguit arribar fins a la proposta del 6%, que són 167.000 euros, i que es va incloure en el Pla d'Ajust aprovat per pagar les factures pendents que pugen a 4,2 milions d'euros. "No som capaços de baixar més, sense que es tanquin equipaments", va apuntar Garriga, que va afegir que "cal buscar fórmules per evitar acomiadaments". Així, doncs, l'alcalde va explicar que hi ha diverses solucions possibles per aplicar aquesta reducció del 6%, com pot ser la de treure una paga extra o fer una reducció no linial del sou i que estan diposats a negociar-la. Finalment, Garriga va dir que la situació tornaria a la normalitat quan millorés la situació.