El membre de la direcció de Ciutadans (C's) i veí de Tossa de Mar Fran Hervías ha denunciat el al síndic de greuges la pujada "abusiva" de l'IBI a Tossa de Mar i el "desorbitat" sou de l'alcaldessa. El síndic ja ha rebut la queixa feta per ciutadans i ho estudiarà.

En la denúncia presentada pel dirigent de C's, que no té representació a l'Ajuntament selvatà, al síndic de greuges, s'especifica que el govern bipartit de Tossa de Mar (TU i PSC) va acordar al juliol la reobertura del Pla de Sanejament Financer 2009-2011 al 2012-2014 i, que entre diferents mesures, va aprovar la pujada de l'impost de béns immobles (IBI) fins a un 54%, que sumat a la pujada aplicada pel govern de Rajoy, l'augment sigui d'un 69%. A més, ressalta les 2.200 firmes de veïns mostrant el seu rebuig per la pujada de l'IBI, l'equip de govern del TU i PSC va reafirmar-se en la decisió d'aquesta pujada en el ple extraordinari del passat 12 de gener.

I continua la denúncia afirmant que mentre es va apujar l'IBI als veïns, "s'aprovava un augment del sou de l'alcaldessa fins als 3.495 euros i dos sous de 1.200 euros a altres dos regidors, als quals s'ha de sumar el cost de seguretat social", assegura en la denúncia.

Per aquest motiu, Franc Hervías va ha demanat al síndic de greuges que "exigeixi a l'Ajuntament de Tossa de Mar que anul·li la pujada desorbitada de l'IBI, així com que l'alcaldessa apliqui el principi d'austeritat i es redueixi el sou fins al sou de l'anterior alcaldessa de 1.500 euros al mes".