30 de abril de 2012
30.04.2012
2a edició

Més de 10.000 persones participen a la festa Birrasana de Blanes

L'èxit de l'any passat ha permès que enguany el certamen hagi comptat amb la participació de 35 cervesers

30.04.2012 | 02:00
El festival Birrasana va omplir el centre de la ciutat d'amants de la cervesa.

El festival té com a objectiu potenciar aquesta beguda artesanal i dinamitzar l'oferta cultural de Blanes. Com a novetats d'aquest any, el Birrasana va comptar amb tallers de maridatge entre cervesa i plats de cuina, hamburgueses de lluç i gamba fresca o un parc infantil pels més petits. Els organitzadors van destacar que el certamen s'ha consolidat com un "referent nacional" en aquest àmbit.

El Birrasana ha ofert la possibilitat de degustar, durant dos dies, més de 144 tipus de cerveses diferents d'arreu del món. En concret, la segona edició d'aquest certàmen ha col·locat el festival com el "primer"a nivell estatal. Segons va destacar l'organitzador, Josep Andreu McCarry, el passeig del Mar de Blanes, on s'ha realitzat el festival, ha rebut una "afluència massiva de públic". L'èxit de l'anterior edició va permetre que aquest any s'hagi pogut ampliar la superfície del festival fins a una capacitat per a 5.000 persones i s'hagin doblat el nombre d'expositors cervesers. En total 35 experts han ofert les seves begudes més especials, algunes d'elles creades per aquesta ocasió.

Una de les principals novetats amb més èxit ha estat el taller de maridatge amb quatre varietats de cerveses Marina que han impartit l'Edgar Rodríguez i en Toni Romero, sommelier de cerveses i xef respectivament, del restaurant El racó d'en Cesc. Segons McCarry, aquest taller ha estat un "èxit" amb un total de 40 inscripcions.

D'altra banda, el festival també ha comptat amb tota mena de tallers i jocs. Fins i tot els més menuts han pogut gaudir d'aquesta festa. Enguany, el Birrasana ha ofert un parc infantil de més de 1.000 metres quadrats amb castells inflables, pistes americanes o llits elàstics i s'han realitzat espectacles al carrer.

Però el festival no només es centra en aquesta popular beguda fermentada. Enguany, com a element més destacat, s'han pogut degustar les hamburgueses de lluç i gamba fresca de Blanes. A més, la organització ha instal·lat sortidors d'aigua per esbandir els gots i no barrejar els gustos. La regidora de Promoció de l'Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, ha detallat que el festival permet "promocionar el poble de Blanes" i dinamitzar la oferta cultural. "És una forma diferent d'apropar-se i conèixer el món de la cervesa, els visitants han pogut gaudir d'una perspectiva diferent d'aquesta beguda", va concloure Fàbrega.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook