La Diputació de Girona acceptarà estudiar les propostes del Ministeri d'Interior perquè Portbou i Sant Joan de les Abadesses puguin disposar de les antigues casernes de la Guàrdia Civil per donar-los un nou ús. Com va avançar Diari de Girona, el govern de l'Estat està estudiant cedir les casernes inutilitzades de la Guàrdia Civil que hi ha Catalunya si les diputacions n'assumeixen les despeses. El president dela Diputació de Girona, Jaume Torramadé (CiU), va recordar que "encara que hem patit una davallada dels ingressos en els darrers tres anys, estem per defensar els interessos municipals per davant dels corporatius de la Diputació".

El ministre d'Interior, el català Jorge Fernández Díaz (PP), va donar aquesta resposta al senador gironí de l'Entesa, Rafel Bruguera (PSC), que es va interessar per conèixer la situació dels equipaments de Portbou i Sant Joan de les Abadesses.

La solució que proposa passa per l'ajuda de les diputacions. Per Fernández Díaz, "sempre seria possible que en el conveni que la Diputació fa amb la Guàrdia Civil o amb el Ministeri de l'Interior, en el seu cas, es plantegin aquests supòsits, de tal manera que aquestes cases caserna desocupades o desafectades, segons els casos, puguin passar a ser gestionades o de titularitat dels respectius ajuntaments i que els costos corresponents, en els termes que s'estableixin en el conveni, siguin assumits per la diputació, ja que la seva missió fonamental és ajudar als petits i mitjans municipis".

A l'espera de peticions

En aquest sentit, el president de la Diputació, Jaume Torramadé, va remarcar que "s'haurà d'estudiar cada cas, estudiar el que proposa el Ministeri d'Interior i després des de la Diputació estudiarem quina és la millor opció amb la voluntat d'ajudar l'Ajuntament". Torramadé va admetre que "interès de la Diputació en principi, no hi és, perquè ningú se'ns ha adreçat, però estudiarem les peticions concretes dels ajuntaments", va concloure.

La proposta d'Interior va sorgir perquè admet que els ajuntaments estan passant per una etapa ?complicada i disposen de pocs diners.