L'Ajuntament de Palamós va contractar el passat 3 d'abril la germana de l'alcaldessa, Teresa Ferrés (PSC), per fer tasques d'auxiliar d'administració general a l'àrea municipal de Serveis Econòmics. La nova treballadora municipal ha estat contractada amb caràcter interí atès que ocupa una plaça que està vacant i substitueix una altra treballadora, també interina, que ha accedit a un lloc de feina en un altre ajuntament de la comarca. Segons ha pogut saber aquest diari, la familiar de Ferrés es va incorporar al seu lloc de treball a l'Ajuntament una setmana després que se signés el decret de nomenament. La signatura va ser a càrrec del primer tinent d'alcalde, el regidor de Recursos Humans i Hisenda Joan Gea, de manera que no es produís cap incompatibilitat si ho feia l'alcaldessa, atesa la relació de parentesc. Fonts municipals van manifestar a aquest diari que cap membre del govern farà cap valoració sobre aquesta contractació ja que s'assegura que tot el procediment administratiu seguit és totalment legal.

L'Ajuntament de Palamós va convocar un procés de selecció de personal per constituir una borsa de treball, perquè els seus membres facin substitucions d'empleats municipals amb caràcter d'interinatge o de contractació laboral temporal. Les categories de contractació són d'auxiliar d'administració general.

Les bases del "concurs lliure de mèrits i capacitats" per aquesta borsa de treball es van publicar al Butlletí Oficial de la Província el 21 de novembre de l'any passat. Entre altres aspirants, s'hi va presentar la germana de l'alcaldessa.

Els resultats de les proves es van fer públics el 30 de gener i, amb una nota de 18,45, la familiar de Ferrés va quedar en tercera posició. El primer classificat d'un total de set va obtenir una marca de 19,60 i, el segon, de 19,15. El sistema de contractació estipulat estableix que sigui per ordre de puntuació i un després de l'altre, és a dir, un cop s'ha contractat el primer, toca al segon, i així successivament fins el setè i fent una roda, de manera que van passant a la cua del llista un cop se'ls acaba el contracte (malgrat que a les bases no es llegeix tan explícitament).

La primera substitució fou per una acumulació de tasques a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i per un període de 15 dies (del 22 de març al 5 d'abril). El primer classificat hi va renunciar; el segon sí que ho va acceptar. Aleshores, la següent substitució tocava al tercer classificat, és a dir, a la germana de l'alcaldessa.

I així ha estat: una empleada dels Serveis Econòmics se'n va anar de l'Ajuntament de Palamós a finals del mes de març; el 3 d'abril es va nomenar la germana de Teresa Ferrés, que va accedir al lloc de treball el dia 10 d'abril, segons la informació que té aquest diari. La substitució que correspon a aquesta plaça es preveu llarga, si no es treu a concurs. El 18 d'abril es va fer el nomenament del quart de la borsa de treball a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per una baixa.