El Museu Darder-Espai d'Interpretació de l'Estany va inaugurar el divendres de la setmana passada l'exposició El somni republicà. El republicanisme a les comarques gironines (1900-1936). La mostra és gratuïta i es pot visitar fins al proper 23 de juny a Banyoles.

L'exposició vol valorar l'impacte del republicanisme arreu del territori gironí com un moviment de gran influència més enllà de la política, en àmbits com la cultura, el periodisme, l'art, la ciència l'educació o l'economia, del període que es comprèn des de l'any 1900 fins al 1936.

A la mostra s'assenyala que els protagonistes de l'aleshores somni republicà, eren ciutadans conscients que s'esforçaven per assolir una transformació essencial per a la societat. Aquesta exposició, que es va concebre per la commemoració dels 150 anys del naixement de Francesc Macià i, a més, pel setantè aniversari de la fi de la guerra l'any 2009, pretén recompondre l'enorme mosaic que hi ha sobre el republicanisme i aconseguir aportar una visió més global com a moviment, al mateix temps que també es presenta com un itinerari enriquidor de la seva influència a les comarques gironines.

L'exposició es pot veure durant els caps de setmana d'aquest maig i juny al Darder de Banyoles.