07 de maig de 2012
07.05.2012
Diari de Girona
Denúncies d'usuaris

Multen amb 30.000€ la titular del centre caní de Cornellà

Agricultura assegura que en aquests casos la sanció sol comportar la inhabilitació per a la tinença d'animals

07.05.2012 | 02:00
Multen amb 30.000€ la titular del centre caní de Cornellà

El centre caní de Sords, a Cornellà del Terri, fa mesos que està essent investigat pel departament d'Agricultura i la Guàrdia Civil. De fet, ja va ser expedientat per les múltiples denúncies dels usuaris que posaven de manifest l'estat deplorable dels cadells. Ara la clausura d'aquesta gossera depèn de l'Ajuntament de Cornellà del Terri, que és qui controla les llicències d'activitat.

El Col·legi de Veterinaris de Girona va anunciar que ha obert diligències prèvies per expedientar la clínica veterinària Veterhouse de Girona, encarregada de cobrir la garantia del centre caní de Cornellà del Terri en cas que els cadells es posin malalts. La institució ha rebut queixes d'usuaris que acusen el veterinari de la clínica de no fer bé la seva feina. Un dels que va enviar la denúncia al Col·legi constatava que va portar el gos (comprat a Cornellà del Terri) a Veterhouse perquè no li baixaven els testicles. El veterinari el va operar, i li va assegurar que la intervenció havia anat bé, però un temps més tard els punts de sutura del cadell van començar a saltar i el propietari el va decidir portar-lo a una altra clínica veterinària. Allà, van descobrir que el gos encara tenia els testicles al mateix lloc que abans. ddg girona

El departament d'Agricultura ha multat amb 30.000 euros la propietària del Centre Caní de Sords, una gossera de Cornellà del Terri que està essent investigada per tenir presumptament els gossos en males condicions. La setmana passada el director territorial d'Agricultura a Girona, Jordi Aurich va signar la resolució que obliga a pagar aquesta quantitat a Laura Angelats, titular del centre caní. En aquests casos la sanció sol portar aparellada la inhabilitació de la persona per poder comercialitzar amb animals.

Tot i les denúncies que han rebut tant el departament com la Guàrdia Civil (a través del Sepronoa, Serveis de Protecció de la Naturalesa), la gossera encara roman activa. Aurich va informar que la decisió sobre la clausura del centre, que fa uns mesos ja va ser expedientat, depèn de l'Ajuntament de Cornellà del Terri, ja que és aquest organisme el que controla la llicència d'activitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook