L'Ajuntament de Banyoles ha decidit dividir la zona blava d'aparcament de la ciutat en dos sectors, un dels quals serà més barat i es correspondrà amb els carrers en els quals hi sol haver una menor ocupació de vehicles. En aquesta àrea, aparcar en zona blava costarà 0,15 euros de quota mínima i 0,75 per hora -en comptes dels 0,20 i 0,95, respectivament, de la resta del municipi-.

El ple celebrat dilluns va aprovar distingir la zona blava actual per tal d'abaratir la menys utilitzada, que coincideix amb els carres més perifèrics senyalitzats amb aquest tipus d'aparcament de pagament. En concret, els carrers que l'Ajuntament ha situat a dintre d'aquesta zona blava perifèrica són l'avinguda Països Catalans -des del carrer Coromina fins al Pare Claret-, els carrer Pere Alsius -des del Doctor Pigem fins el passeig Indústria-, Coromina -des del Girona fins l'avinguda Països Catalans-i l'Estricadors -des del Muralla fins al Torras i Bages-.

Pel que fa a la zona blava centre, el Consistori va determinar que la durada màxima d'estacionament continuarà en dues hores, mentre que s'ampliarà fins a tres en la zona blava perifèrica.

L'Ajuntament va informar que tots aquests punts s'inclouen en el procés obert de contractació de la concessió administrativa de la gestió del servei públic d'estacionament controlat de vehicles, així com també del servei de suport tècnic a la retirada de vehicles de la via pública de Banyoles per al seu dipòsit en dependència municipals.

En el mateix ple municipal, es va formalitzar la decisió de l'equip de govern de suprimir la zona verda d'aparcaments situada davant l'Estany i creada el 2008. Aquest sistema, que regulava 132 places d'aparcament que ara seran d'ús gratuït, només afectava els vehicles no registrats al Pla de l'Estany.