Un fotògraf es troba en estat crític després que l'avioneta amb què estava fent un reportatge ha caigut al mar, a uns 70 metres de la costa de Roses (Alt Empordà), segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil, que ha activat el pla Aerocat en fase de prealerta arran de l'accident. El sinistre s'ha produït poc després de la una del migdia quan la nau s'ha precipitat al mar per causes que es desconeixen. Una embarcació que també participava en la filmació ha remolcat l'avioneta fins a la costa. En l'aparell, hi viatjaven dues persones. Una d'elles ha resultat il·lesa i ha pogut sortir de l'avioneta pels seus propis mitjans, mentre que l'altra, un fotògraf de 28 anys, es troba en estat crític.

El fotògraf, Jordi Velasco, estava fent un reportatge promocional per a una empresa que treballa amb embarcacions recreatives a la badia de Roses. A l'avioneta hi viatjaven dues persones, el fotògraf i el pilot que ha resultat il·lès tot i que ha patit algunes contusions. El SEM l'ha traslladat a l'hospital de Figueres. Un helicòpter del SEM ha traslladat el fotògraf en estat crític a l'hospital Trueta de Girona on, inicialment l'han atès al servei d'urgències. A dos quarts de cinc de la tarda, el jove ha ingressat a l'UCI. Font de l'hospital han confirmat que el seu estat és crític i el pronòstic és reservat, a l'espera de com evolucioni.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha informat que hi ha en total dotze persones afectades, els dos ocupants de l'avioneta i deu persones més que es trobaven a l'embarcació que estaven filmant des de l'aparell.

Familiars i amics han vist l'accident

Fins al lloc de l'accident, s'hi han desplaçat també dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Salvament Marítim. El Sistema D'emergències Mèdiques ha desplaçat fins a la zona quatre ambulàncies, un helicòpter i dos metges. També s'ha activat un equip de psicòlegs per atendre els afectats que es trobaven a l'embarcació en el moment de l'accident i que han patit una crisi d'angoixa. Algunes de les persones que viatjaven a bord són amics i familiars del fotògraf que participaven en el reportatge. Un dels ocupants ha estat traslladat al CAP de Roses de forma preventiva i la resta han rebut atenció al mateix lloc dels fets.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una dotació del parc de Bombers de Roses, que ha arribat fins a l'aeronau en una embarcació. Els Mossos d'Esquadra han treballat amb cinc dotacions de Seguretat Ciutadana i altres dotacions d'Investigació.

Les possibles causes

Encara es desconeixen les causes per les quals l'avioneta ha caigut. Un expert en aviació civil s'encarregarà de determinar per qui motiu s'ha precipitat al mar. No obstant això, alguns testimonis han relatat que l'embarcació i l'avioneta estaven molt a prop i, durant la gravació, hi ha hagut un moment que la llanxa ha aixecat aigua al fer una maniobra al mar. Per aquest motiu, l'avioneta ha hagut de girar bruscament i una de les ales ha impactat contra l'aigua i ha caigut al mar.

Els mateixos testimonis han explicat que, en un primer moment, fins a tres persones que viatjaven a l'embarcació s'han llençat a l'aigua per intentar rescatar els dos ocupants. Picant amb les mans al vidre de l'aeronau han aconseguit trencar-lo i el pilot ha abandonat l'avioneta pel seu propi peu. En canvi, el fotògraf no ha pogut sortir.

L'aigua que ha entrat pel forat de la finestra ha fet que l'aeronau s'enfonsés completament. Quan han arribat els serveis d'emergències, s'ha aconseguit remolcar l'avioneta amb la mateixa embarcació. "Hi havia més de 20 persones estirant de la corda", ha relatat un testimoni que treballa a un hotel just al davant. Un cop l'avioneta ha tornat a la superfície i l'han pogut acostar a la platja, els Bombers han tret el cos del jove i els serveis mèdics l'han reanimat sobre la sorra.

Segons les mateixes fonts, el jove fotògraf hauria estat més de quinze minuts sota l'aigua.