Els Mossos van detenir el 24 d'abril passat, Oualid E.A, de 29 anys i Rafik T., de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) com a presumptes autors de tres robatoris amb força a apartaments de l'Estartit. També es va detenir a una tercera persona, Ismael B. de 18 anys, de la mateixa nacionalitat i resident a Torroella, per haver adquirit una càmera fotogràfica robada pels dos detinguts. En el mateix dispositiu policial per evitar robatoris a segones residències, es va detenir dos nois més, de 25 i 23 anys, de nacionalitat espanyola, per haver robat en una botiga d'articles de pesca de l'Estartit i a una segona residència a aquesta localitat, respectivament.

Aquestes detencions s'emmarquen en el dispositiu de prevenció que agents de Mossos i Policia Local de Torroella de Montgrí-l'Estartit estan duent a terme aquests mesos per prevenir els robatoris amb força a aquesta zona turística del Baix Empordà.

La primera detenció, el passat 24 d'abril, va ser possible després que la unitat d'investigació de la Bisbal d'Empordà tingués coneixement de tres robatoris amb força en uns apartaments situats a l'avinguda Mediterrània de l'Estartit entre els dies 22 i 24 d'abril. Els Mossos van constatar que el 'modus operandi' havia estat el mateix en tots els casos: els lladres havien accedit pel balcó dels apartaments i havien aconseguit entrar a dins després de forçar la persiana i la porta de la finestra. Un cop dins, van robar joies, una càmera de vídeo, dos televisors, una càmera fotogràfica, un portàtil, un GPS i un telèfon mòbil.

Els agents van poder recuperar gairebé tot el material sostret, el qual es trobava amagat en una zona boscosa prop dels apartaments on havien entrat a robar. Durant l'operació, es va detenir una tercera pesona, Ismail B. de 18 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Torroella de Montgrí, per un delicte de receptació, ja que havia comprat la càmera fotogràfica als detinguts. Aquest jove va quedar en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge que porta el cas.

Els dos altres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va ordenar l'ingrés a presó d'Oualid E.A el 7 de maig, en tenir antecedents, mentre que Rafik T. va quedar en llibertat.

Dos detinguts més per robar en un apartament i un comerç

El 3 de maig passat, agents de Mossos d'Esquadra van detenir a Torroella de Montgrí, Àngel P.C, de 23 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d'un delicte de robatori a l'interior d'una segona residència a l'Estartit. El lladre va entrar després de forçar una de les finestres i va robar un equip de música, material d'esport, una netejadora industrial, càmeres de fotos, aparells de telefonia, ulleres de sol i ampolles de vi. Tot el material sostret està valorat en uns 2.500 euros.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia a la Bisbal el 4 de maig passat i va quedar en llibertat.

Per altra banda, la policia va tenir coneixement d'un robatori amb força en una botiga d'articles de pesca de l'Estartit. Fruit de les investigacions, els agents van detenir el 27 d'abril passat Eliseu C.D, de 25 anys, veí de Torroella i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor dels fets.

Després d'entrar al domicili del detingut, es va poder recuperar una part del material de pesca robat. Concretament, es van poder retornar als propietaris sis carrets de pesca i una caixa de plàstic amb diferents estris, com ara hams i cimbells.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el 28 d'abril passat, que va ordenar deixar-lo en llibertat.