10 de maig de 2012
10.05.2012

Un estudi suspèn la Diputació de Girona en matèria de transparència

L'ens gironí obté la puntuació més baixa en l'àrea economicofinancera, amb un 4 sobre 100

10.05.2012 | 02:00

Un estudi de l'organització Transparència Internacional Espanya (TU-Espanya) ha suspès la Diputació de Girona en transparència, amb una puntuació de 31,3 sobre un total de cent. L'associació ha llençat per primera vegada l'Índex de Transparència de les Diputacions Provincials (Indip), en la qual avaluava aquest aspecte de les administracions partint de cinc àreas d'actuació diferents. Dins de la classificació estatal, la Diputació gironina es troba en 34è lloc -de 44- amb la mateixa puntuació que les de Badajoz i Conca.
L'objectiu d'aquest estudi és realitzar una avaluació del nivell de transparència de les diputacions provincials i impulsar i propiciar l'augment de la informació que aquestes institucions ofereixen als ciutadans i la societat en conjunt. Per fer-ho, s'han tingut en compte cinc àrees, que són la informació que es dóna sobre la comunitat autònoma; les relacions amb els ciutadans i la societat; la transparència economicofinancera; la transparència en les contractacions de serveis i subministraments; i, per últim, la transparència en les matèries d'ordenació del territori, urbanisme i obres públiques.
L'estudi es va basar en una enquesta prèvia realitzada per l'organització i que posteriorment va traslladar a les diferents diputacions el mes de novembre passat. A totes elles, se'ls va demanar a quin lloc es podia trobar informació sobre cadascun dels 80 indicadors que tenia en compte l'estudi. Per exemple, les actes dels plens, el correu electrònic dels diputats, informes sobre l'execució dels pressupostos o el balanç comptable anual. Posteriorment, hi havien de donar el seu vistiplau o afegir-hi les aportacions que creiessin convenients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema