El fotògraf de 28 anys de Roses, Jordi Velasco, està en estat crític després que l'avioneta des d'on estava fent ahir un reportatge fotogràfic sobre una embarcació es precipités al mar a uns 70 metres davant la platja de Salatar de Santa Margarida. El pilot va resultar il·lès, però el fotògraf, col·laborador habitual de Diari de Girona, va quedar atrapat dins l'aparell. En el rescat van participar les persones que navegaven en l'embarcació. Es van llançar a l'aigua i van remolcar l'avió fins a tocar la costa, on també amb els serveis d'emergència es va poder rescatar el ferit. La Direcció General d'Aviació civil investiga les causes de l'accident.

Jordi Velasco es trobava realitzant un reportatge per a l'edició de material promocional per a una nova embarcació que té previst operar aquest estiu a la badia. Des de feia estona l'avioneta es trobava sobrevolant la barca on viatjaven deu persones. Quan passaven cinc minuts de la una del migdia, l'aparell aeri en un moment en què es trobava molt a prop de l'embarcació va caure al mar. Les persones que es trobaven a la barca, alguns d'ells familiars de la víctima, van saltar a l'aigua per ajudar-los. El pilot va poder sortir pel seu propi peu, però Velasco es va quedar atrapat. En veure que l'avioneta s'enfonsava a l'aigua, es va remolcar amb una corda l'aparell fins més a prop de la platja des d'on es va rescatar la víctima, que hauria estat uns deu minuts sota l'aigua. Hi van participar els serveis d'emergència i diverses persones que van col·laborar.

L'accident va tenir lloc al passeig de Santa Margarida, davant l'hotel Marítim. S'hi van traslladar el Servei d'Emergències Mèdiques, que va desplaçar quatre ambulàncies, un helicòpter medicalitzat, dos metges i va activar un equip de psicòlegs. També s'hi van desplaçar Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Els bombers del parc de Roses van arribar fins a l'aeronau en una embarcació. Inicialment es va activar Salvament Marítim i una avioneta però no va caldre intervenir. Els equips d'emergència van encarregar-se, juntament amb la resta de persones que estaven col·laborant, del rescat de la víctima quan es trobava a tocar la costa. El ferit va requerir atenció mèdica fins gairebé dos quarts de tres de la tarda per intentar estabilitzar-lo donada la gravetat del seu estat. Va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on en tancar aquesta edició continuava a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El pilot va patir una crisi d'ansietat i va ser traslladat a l'hospital de Figueres. De les deu persones que viatjaven a l'embarcació, una va ser atesa al CAP de Roses d'un trau, mentre que la resta van resultar il·leses, tot i que van ser ateses pel SEM i se'ls va oferir atenció psicològica. Pel que fa a les causes de l'accident, el regidor de Seguretat de Roses, Àngel Tarrero, va explicar que aviació civil s'encarregarà de la investigació. A primera hora de la tarda es va desactivar la prealerta del pla Aerocat. A mitja tarda es va retirar l'avioneta per ser traslladada al moll del port pesquer. Segons Àngel Tarrero, avui decidirà si se l'emporten o es fa la investigació al port.

D'altra banda, un policia local de Roses que es desplaçava en moto al lloc de l'accident va resultar ferit, amb una fractura oberta, i va haver de ser traslladat a l'hospital de Figueres.

Jordi Velasco és col·laborador del Diari de Girona des del 2007

El jove fotògraf Jordi Velasco de 28 anys i veí de Roses, que ahir va resultar ferit en accidentar-se amb l'avioneta en què realitzava un reportatge, va començar la seva carrera professional després de diplomar-se en Fotografia Professional per la Fundació Universitària de Girona. Les seves primeres feines van ser per a institucions públiques i empreses privades, però des del 2007 es va incorporar com a fotògraf freelance al món del fotoperiodisme. Des d'aquell any col·labora periòdicament amb Diari de Girona i el Setmanari de l'Alt Empordà fent reportatges de tota mena d'esdeveniments socials, polítics o econòmics. Algunes de les seves imatges han tingut un ressò important com un rescat a la Muga, imatges que es poden veure penjades a la conselleria d'Interior. El 2010 va guanyar el Premi Carles Rahola en la categoria de fotoperiodisme a la millor fotografia publicada a les comarques gironines per una imatge d'una nevada a la Jonquera. En la seva carrera professional s'ha especialitzat en la fotografia aèria, que utilitza tant per a les tasques com a fotoperiodista com per altres tipus de reportatges tant per a empreses privades com institucions. És habitual veure'l sobrevolant la comarca. Disposa d'un arxiu de més de 30.000 imatges aèries. Paral·lelament a la fotografia treballa en els negocis familiars, en dos establiments situats a primera línia de mar.