L'Ajuntament de Roses ha començat a preparar les bases per preparar els veïns per poder decidir els futurs pressupostos municipals. Un economista oferirà una sessió informativa la setmana vivent perquè es coneguin els mecanismes de funcionament municipal. És un pas previ a la creació dels Consells de Participació. Els serveis tècnics estan treballant en el reglament.

El primer pressupost de l'actual govern de Carles Pàramo (CiU) no va comptar amb participació ciutadana com havien anunciat els convergents. L'alcalde, Carles Pàramo, va explicar que es volia prèviament informar els veïns per tal que coneguessin qüestions bàsiques a l'hora de confeccionar un pressupost. L'Ajuntament ha posat en marxa la maquinària i el proper 22 de març el doctor en Economia i interventor, Ernest Ruiz, presentarà a les vuit del vespre al Teatre la xerrada "Desvetllant l'Economia Municipal. Com es fa un pressupost?". Es vol apropar el seu funcionament i fer-lo més entenedor a la ciutadania i establir així amb èxit els Consells de Partipació. Quins apartats ha de contenir el pressupost, quina part dels diners que es gasta l'Ajuntament es destinen a serveis obligatoris, d'on provenen els ingressos que rep; si es demanen crèdits; o de quin import anual es disposa per invertir en nous projectes són algunes de les qüestions que es volen explicar de la mà del que es considera "la persona que millor coneix els mecanismes i l'estat dels comptes públics de Roses: l'interventor municipal". "La intenció és que els ciutadans i ciutadanes interessats en aquests aspectes, rebin la informació de forma clara i directa, amb una sessió especialment dirigida i pensada per a ells", ha manifestat l'Ajuntament.

Respecte als Consells de Participació a partir dels quals es generarà la participació ciutadana, l'Ajuntament ha informat que els serveis jurídics del consistori es troben redactant el Reglament de Participació pel qual es regiran aquests consells.