Els Mossos d'Esquadra van detenir un camioner el 12 de maig a Vilamalla (Alt Empordà), Vladimir V, de 21 anys i de nacionalitat eslovaca, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte de falsificació de document públic. Mentre feien un control d'alcoholèmia al punt quilomètric 379 de la carretera C-31, els agents van veure com un camió circulava en sentit contrari per la rotonda on es feia el control, i li van fer indicacions perquè aturés el vehicle. El xofer va fer cas omís de l'ordre i va continuar la marxa, però la policia li va barrar el pas. El conductor va donar de 0,96 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, sis vegades el permès.

En veure que el camió continuava amb la maniobra, els agents van barrar-li el pas amb el vehicle policial per evitar una possible col·lisió frontal amb la resta d'usuaris de la via. El xofer es va veure obligat a aturar el camió i va intentar fer marxa enrere per sortejar el vehicle patrulla, però un agent va pujar a la cabina de la tractora i va traure les claus del contacte, aturant el camió.

Els mossos van fer baixar el conductor de la cabina i van observar que presentava clars símptomes de trobar-se sota la influència de l'alcohol. Se li va fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat final de 0,96 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, sis vegades per sobre dels 0,15 mg, que és la taxa màxima permesa per a camioners.

Quan els agents van comprovar el tacògraf del camió van observar que estava enregistrant un període de descans mentre el vehicle havia estat circulant. Van inspeccionar la instal·lació de l'aparell tacògraf i van detectar que estava manipulat per tal de falsejar les dades que enregistrava.

El conductor va quedar detingut acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir en estat etílic i un delicte de falsificació de document públic per la manipulació del tacògraf. Va quedar en llibertat el 14 de maig, després de passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.