L'Associació de Mares i Pares de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro ha iniciat una recollida de firmes perquè el govern local revisi el cost del casal d'estiu, el preu del qual s'ha disparat per als usuaris perquè l'Ajuntament no assumeix el percentatge que assumia anteriorment. La regidora d'Activitats de Lleure, Carme Soler, ha explicat que amb l'actual situació de crisi econòmica l'Ajuntament no pot assumir el 60% del cost del casal com va fer l'any passat, cosa que representa uns 30.000 euros. Per la seva banda, tant el PSC com ERC consideren que el cost del casal per als pares és desorbitat i també volen que el govern (CiU i PP) ho replantegin.

En números, l'horari del matí ha passat de 83 euros al mes a 226, la jornada completa de casal s'ha reduït de fins les vuit del vespre ?l'any passat a les cinc de la tarda, si bé el preu abans era de 302 euros, pels 454 d'aquest estiu. El descompte pel segon germà en el casal del 2011 era del 20%, mentre que aquest estiu passarà a ser del 10%. L'Ajuntament ha pressupostat per aquest estiu 10.000 euros per ajudes a famílies necessitades.

Per l'AMPA, segons ha explicat la seva presidenta, Eva Ligero, aquests preus són inassumibles i considera l'associació que el problema no és la manca de diners, sinó de voluntat política. Així, i després que no hagin arribat a cap acord amb el govern, l'AMPA ha iniciat una recollida de firmes com a mesura de pressió. També han demanat que l'AMPA pugui utilitzar l'espai de l'escola de Santa Cristina durant l'estiu, una petició que el govern rebutja ja que si passés alguna desgràcia els problemes serien per l'Ajuntament, ha expressat Soler.

Retallada econòmica

La regidora defensa que la retallada econòmica municipal en el casal és per qüestions d'hisenda. Soler sí que ha reconegut que els preus són alts, però precisa que s'ha de mirar els serveis que s'ofereixen. I ha afegit que si l'any passat el casal va tenir uns 150 usuaris, una cinquantena eren de fora del municipi, de manera que prefreix fer la despesa en altres accions que repercuteixin íntegrament al municipi.

El portaveu del PSC, Ricard Herrero, s'ha manifestat contrari a aquests preus; com el d'ERC, Jordi Mulà, que aposta per un casal més auster i que ofereix serveis més econòmics i imaginatius.