L'Ajuntament de Lloret de Mar ha obert fins a cinc expedients de Protecció de la Legalitat Urbanística contra l'Hotel Sunrise de la localitat per haver realitzat obres sense les llicències o els permisos corresponents. La majoria dels expedients, que van des de l'estiu passat fins ara, s'han acabat resolent i tancant, ja que es tractava d'obres menors. El darrer, però, acabarà amb l'enderroc de part d'una planta àtic nova que l'establiment està aixecant sense haver realitzat el Pla de Millora Urbana necessari. De moment, el consistori ha paralitzat les obres.

El primer dels expedients es va obrir per iniciar obres sense ajustar-se a llicència. Les obres eren menors, i eren per enderrocar i construir un nou forjat a la zona de menjador, canviar portes, bastiments, paviments i banys i obrir una porta al soterrani. En detectar-ho, el consistori va precintar les ?obres i va instar a legalitzar-les, però l'establiment no ho va fer i se li va imposar una multa coarcitiva d'uns 1.000 euros. El cas es va acabar tancant després de legalitzar els treballs.

El segon expedient obert va ser per enderrocar la barana exterior dels balcons i col·locar-ne una de nova a les cinc plantes. I el tercer, per canviar portes, posar nou paviment i rehabilitar la instal·lació elèctrica de les quatre plantes. Totes dues obres s'havien fet sense demanar els permisos i es van arxivar després de legalitzar-les. "Si és legalitzable, es fa quan presenten tota la documentació", va explicar el regidor de Territori i Sostenibilitat, Jordi Martínez.

La infracció urbanística més greu és la més recent, concretament es va detectar fa pocs mesos, i a l'abril l'Ajuntament va paralitzar i precintar les obres i va imposar una multa coarcitiva d'uns 1.000 euros. En aquest cas, l'hotel havia iniciat l'ampliació de 400 metres quadrats de superfície a la coberta de l'edificació, creant una nova planta, i alguna obra més, però sense fer el Pla de Millora Urbana que està previst en el Pla General. De moment, l'Ajuntament ha aprovat un Pla de Millora Urbana i la Comissió Territorial d'Urbanisme n'ha fet un informe favorable. Ara, el consistori està pendent de rebre per part dels promotors un text refós que doni compliment a les prescripcions de l'informe de la Comissió Territorial per aprovar-lo de manera definitiva al Ple de l'Ajuntament. Fins que tot això no passi, el consistori no desprecintarà les obres, segons va destacar Martínez. Tot i que s'aprovi el text refós, però, "forçosament hauran d'enderrocar la nova planta i fer-la recular tres metres des de la façana", va explicar el regidor, a banda d'altres prescripcions.

Finalment, hi va haver un altre expedient que va ser per fer moviments de terrres i la construcció de murs de contenció. En aquest cas, l'Ajuntament ha donat ordre d'execució per retirar pedres i terres de la via pública i l'establiment ja ho ha realitzat parcialment, tot i que manca fer una tanca al carrer Narcís Monturiol.