L'Ajuntament de Caldes de Malavella no obrirà el curs vinent les instal·lacions de l'antiga llar d'infants com ha fet durant aquest any escolar per atendre els 10 nens i nenes que no tenen plaça a la guarderia Els Ninots, que té capacitat per a 100 criatures. L'alcalde de Caldes Salvador Balliu (CiU) afirma que davant la situació econòmica l'actual, l'Ajuntament ha decidit que ha de liquidar tots els locals que té de lloguer i mentre es podia suportar es va tenir la instal·lació oberta, és a dir, aquest curs, però que això s'ha acabat. En aquests moments amb les dades de preinscripció a la llar d'infants municipal tancades hi ha 110 alumnes, diu el batlle, i deu altre cop són els que no tenen plaça.

Amb tot, Balliu destaca que l'ajuntament no pot posar-hi més diners i que a més, la Generalitat també ha disminuït la seva aportació però tot i això, caldrà que el consistori "hi aporti uns 80.000 euros". Davant dels fets, l'Ajuntament ha decidit que incrementarà el preu de la llar d'infants i posar-la al dia, afirma l'alcalde a l'alçada del dels municipis de la comarca i passarà dels 112 euros actuals als 150 euros, fet que representa un increment del 33,9 %. L'alcalde de Caldes explica que la pujada està justificada també perquè "hi ha l'agreujament que fa cinc anys que la taxa de la guarderia no s'ha apujat".

Cal recordar que la posada en marxa d'aquest servei de guarderia a l'antiga llar d'infants al curs passat també va obligar de retruc a canvis en altres edificis, ja que fins ara era la seu de l'escola de música i aquest servei es va haver de traslladar als baixos de l'antic dispensari. e.b. caldes

La demanda en la preinscripció de les places per a les tres llars d'infants públiques de Blanes ha caigut aquest any un 25%, després que l'Ajuntament hagi decidit augmentar considerablement les quotes mensuals respecte a les de l'any passat. El període de preinscripció va acabar divendres passat i, segons la dades facilitades pel consistori, s'han demanat 182 places de les 242 que s'ofertaven, el que representa prop d'un 75% del total, quan normalment es cobrien les places i quedava llista d'espera. Tot i que el Govern afirmava ahir que encara "no ha pres cap decisió" sobre la qüestió, l'alcalde va destacar que "amb les dades actuals no es tancarà cap de les tres llars d'infants" de la localitat.

Amb aquestes paraules, doncs, l'alcalde Josep Marigó va tallar la rumorologia que podria haver sorgit sobre el possible tancament d'algun dels tres centres després de comprovar que la demanda no ha cobert el total de l'oferta. De fet, el tancament d'alguns dels centres era una de les possibilitats en un primer moment, en què el govern municipal havia plantejat endurir els requisits per accedir a les llars d'infants. Finalment, però, va descartar aquest enduriment i va pujar les quotes mensuals considerablement per intentar reduir el dèficit del servei. En aquest sentit, fa unes dues setmanes l'Ajuntament va fer públic que la matrícula pujarà un 37,6%, passant dels 62,4 euros fins als 100 euros que costarà ara, i la quota mensual pujarà un 95%, ja que ara costarà 195 euros al mes contrastant amb els 101 euros que es pagaven fins ara. Aquest augment dels preus ha fet que molts pares es fessin enrere i no hagin fet la sol·licitud.

Per altra banda, fonts municipals van indicar ahir que, tot i que el termini ja va finalitzar divendres, si alguns pares i mares fan la preinscripció aquests dies encara se'ls admetrà, tot i que no es va detallar fins quan es podrien fer. Es podria marcar com a data límit el proper dimarts 29 de maig, que és el dia en què es farà el sorteig per a aquells casos que hi hagi empats en la puntuació per accedir a alguna plaça. A més, les mateixes fonts municipals, van anunciar que la matriculació està prevista que es faci de l'11 al 15 de juny i els pares s'hauran d'adreçar a l'escola bressol triada com a primera opció.