La senadora gironina de l'Entesa, Iolanda Pineda, es va presentar ahir a la sessió de control del Senat amb el seu fill de dos mesos, per reclamar que es posi en marxa com més aviat millor el vot telemàtic per als representants amb baixa maternal o malalts de llarga durada, com dilluns es va aprovar al Congrés.

Pineda, del PSC, va entrar al saló de plens amb el petit Narcís a coll, i va estar asseguda uns minuts al seu escó. Després, ja als passadissos del Senat, va concretar que s'ha incorporat a la feina després de vuit setmanes. Ara, el nen assistirà a totes les sessions fins l'estiu, atès que Pineda no vol renunciar a donar-li el pit i que el seu marit ha agafat la baixa de paternitat per fer-se càrrec del nadó. Pineda, en els anys que va ocupar l'alcaldia de Salt va ser mare d'una nena, que ara té tres anys, i ja va seguir el mateix procediment. L'exalcaldessa de Salt assegura "no vull renunciar a donar-li el pit fins als sis mesos, una cosa que és beneficiosa per a ell i per mi i que genera un fort vincle entre la mare i el nen".

Discriminació al Senat

Per això, Pineda va fer el gest de reclamar que es faci efectiu com més aviat millor el vot telemàtic al Senat, de la mateixa manera que ho va aprovar dilluns el Congrés.

El procediment del Congrés preveu que el president verifiqui, mitjançant una trucada, el sentit del vot que per via telemàtica realitzin els diputats absents que hagin estat autoritzats prèviament a participar en la votació per la Mesa de la Cambra baixa. En el cas del Senat, la Mesa estudiarà "sense cap pressa" la decisió acordada ahir per la del Congrés.

En l'actualitat, existeix un "pacte entre cavallers" que manté l'equilibri entre majoria i minoria en el resultat d'una votació, en compensar la falta d'un parlamentari l'absència del qual està justificada amb la no participació en aquesta d'un altre el vot del qual seria de signe contrari al de l'absent.

La senadora del PSOE per Palència Miriam Andrés, que està embarassada, surt de comptes el 2 de setembre i espera que estigui ja en marxa el vot telemàtic.