El Partit dels Socialistes de Catalunya i Iniciativa per Catalunya Verds portaran al Parlament la decisió d'agrupar en una única gerència la gestió de l'Hospital Trueta de Girona i del centre sanitari de Santa Caterina de Salt. Tant la diputada del PSC per Girona, Marina Geli, com el representant d'ICV, Joan Boada, volen conèixer quin és l'impacte en la gestió i quins seran els canvis en el servei. La Generalitat va tirar endavant la fusió de les gerències de l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), o el que és el mateix, l'hospital Trueta de Girona i el Santa Caterina el passat 20 d'abril.

Els treballadors dels hospitals Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt temen que la flamant unificació de les respectives gerències acabi desencadenant canvis que afectin les plantilles d'un i altre centre sanitari. I aquesta és una de les incògnites que vol resoldre Joan Boada, diputat ecosocialista. Boada va afirmar que aquest procés s'ha fet "sense comptar amb els professionals d'ambdós hospitals i sense saber les raons que han portat al Govern aquesta fusió i per aquesta raó cal saber quines seran les aliances estratègiques que portaran la nova unificació gerencial i quines eren les que hi havia fins ara".

Entre les preguntes que vol que respongui el conseller de Salut, Boi Ruiz, Boada també reclama saber "com quedarà el servei de salut mental que gestiona l'IAS i quin serà el futur de l'atenció primària gestionada per l'IAS" i es mostra "preocupat per l'opacitat mostrada per Salut a l'hora d'explicar als professionals el futur de les plantilles". Per a Boada, una remodelació d'aquesta mena necessita com a mínim el suport dels professionals i una explicació clara i acurada als usuaris de les comarques gironines.

La diputada socialista Marina Geli i el seu company de files Josep Sabaté també portaran al ple les seves preguntes. En concret els socialistes volen que es concretin "quins són els propòsits del Departament" en relació amb els dos hospitals i també les conseqüències en les activitats els serveis i els programes arran de la fusió.