El jutge ha enviat a presó tres detinguts per, suposadament, traficar amb cocaïna i amagar uns 40.000 euros al congelador. Arran d'una investigació policial, fa tres dies els Mossos d'Esquadra van fer una entrada i registre a un pis de Sant Hilari Sacalm (Selva) on sospitaven que es traficava amb droga. Dins del pis van trobar els diners i també 38 grams de cocaïna i 2 quilos d'una substància que els camells utilitzen per tallar la droga. Els agents van detenir els homes, Mohamed A., Rachid K. i Mohamed K., tots tres d'origen marroquí, per un suposat delicte contra la salut pública. Aquest dimarts han passat a disposició judicial i el jutge ha ordenat que ingressin a presó.

Els suposats traficants tenien 38 grams d'una substància en pols blanca que podria ser cocaïna dins el pis. A més, també tenien dues bosses amb un quilo cadascuna d'una substància que els traficants utilitzen pe tallar la droga. Dins el congelador, que estava engegat, els agents que van fer l'entrada i registre el dia 20 de maig van trobar uns 40.000 euros en diners en efectiu.

Els tres homes, de la mà del seu advocat Jordi Colomer, han passat aquest dimecres a disposició judicial. El jutge ha ordenat que ingressin a presó perquè es poden enfrontar a penes elevades per tràfic de droga i perquè els tres detinguts no tenen arrelament al país.

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el pis el mes de març, quan van saber que hi hauria tràfic de droga a Sant Hilari Sacalm. Al llarg de l'operatiu, que ha consistit en mesos de vigilància en dies diferents, han pogut constatar que els tres detinguts, amb base en el domicili, es dedicaven a traficar amb cocaïna no només al pis, sinó que també haurien traficat en el polígon i en alguna zona de bars oberts a la nit.

La vigilància s'ha intensificat aquest mes i, durant les feines de control que han fet des del març, els Mossos haurien vist fins a 33 'passis', és a dir, accions de compravenda de droga. En l'entrada i registre feta de matinada, també van localitzar dos vidres amb restes de pols blanca, material informàtic i altres objectes que alguns clients sense diners haurien donar a canvi de droga i també 4 bàscules de precisió, bossetes i precintes que haurien pogut utilitzar per preparar les dosis que venien, d'aproximadament 0,6 grams.

Dos dels detinguts, que són germans, Mohamed K. de 27 anys i Rachid K. de 29 tenen antecedents. L'altre detingut, Mohamed A. té 25 anys i és la primera vegada que el detenen. A més, també han detingut una quarta persona que no estaria vinculada al suposat negoci del tràfic de droga. Es tracta d'un jove, que també és veí de Sant Hilari i també va néixer al Marroc detingut per atemptat contra agents de l'autoritat perquè hauria intentat agredir un agent durant l'entrada i registre del pis. Khalid L. té 36 anys i no té antecedents.