El jutjat de primera instància de Figueres ha arxivat la querella criminal interposada per un veí de Vilafant contra l'escorxador Fricafor pels sorolls que genera l'activitat. El jutjat considera que no s'han trobat indicis que per considerar un delicte penal. Es pot recórre a l'Audiència Provincial.

La querella la va interposar fa més de dos anys un veí, Joan Rosillo, al.legant que des del 2004 quan es va fer una ampliació de l'escorxador pateixen pel soroll generat pels camions que carreguen i descarreguen a tocar de cada seva al carrer Mare de Déu del Mont, sobretot durant l'horari nocturn. Manifestaven que patien insomni. En la sentència s'especifica que si bé és cert que va ampliar l'empresa, amb caràcter previ es va emetre un informe per part del departament de Medi Ambient en el que s'indica que l'activitat no podrà superar els màxims 70 db de dia i 60db de nit. En les medificions que es van fer el 16 de setembre de 2008, "el màxim registrat durant la nit va ser de 56,3dB en concordància amb l'informe pericial emès en el que es detalla un valor en horari nocturn de 56 dB". El jutge considera que suposant que pogués considerar-se de sensibilitat acústica moderada, el límit màxim d'emissió de soroll seria de 55dB i el superaria en 1db, el que es considera insuficent per continuar el procediment per valorar un possible delicte penal, malgrat especifica que això no vol dir que no puguin contemplar-se per la via civil o administrativa.

El veí i els responsables de ?l'escorxador fa anys que s'enfronten per la via judicial i administrativa per l'activitat de l'empresa.