Reciclatge en temps de crisi, aquesta és una pràctica que es porta a terme en molts àmbits en l'actualitat i des d'Arbúcies s'hi aposta en l'àmbit juvenil constrint un parc per practicar-hi amb el monopatí. En concret, una vintena de joves -alguns amb risc d'exclusió social- participaran en la construcció d'aquest espai de lleure que es podrà fer amb material procedent per exemple del metro de Barcelona i també del port d'aquesta mateixa ciutat.

A partir d'aquest cap de setmana, a la zona esportiva de Can Pons d'Arbúcies, que és on es construirà aquest nou espai pels joves de la vila, es realizaran diferents tallers amb els joves que començaran a preparar el material reciclat per a un posterior muntatge del parc per la pràctica del monopatí.

En concret, segons fonts municipals, hi haurà tallers on es prepararan parts de la construcció, que seran de fusta i de ferro, entre d'altres. Aquesta és una experiència que s'ha dut a terme també al País Basc però a Catalunya, segons fonts municipals, seria pionera.

Fruit d'això s'ha creat expectació en el món acadèmic i, de fet, professors i alumnes de la Universitat de Barcelona pujaran fins a Arbúcies per veure aquest tipus de construcció que té singularitats i es troba sota la supervisió d'un arquitecte que és qui ha disse?nyat com serà aquest espai construït en la seva totalitat a partir de materials reciclats.

Aquesta és una experiència que no només aposta per una arquitectura a partir del reciclatge i un equipament pel jovent del municipi sinó que, destaquen fonts municpals, sorgeix de la participació ciutadana. De fet, els joves són els que el faran possible i l'aniran alçant des d'aquest cap de setmana a partir dels tallers que s'organitzin, i es preveu que es finalitzi al voltant de finals de juliol i es posi en marxa per la festa major d'Arbúcies.

A banda de la construcció pròpiament també es realitzarà un audiovisual de tot el procés de creació d'aquest equipament pel jovent, fruit també d'un taller que duran a terme els joves. La zona esportiva de Can Pons acollirà la construcció del parc que costarà al voltant de 20.000 euros, quan habitualment, segons fonts municipals, costa uns 70.000 euros.