26 de maig de 2012
26.05.2012

Olot escenificarà esdeveniments bèl·lics de les guerres napoleòniques

26.05.2012 | 02:00
Olot escenificarà esdeveniments bèl·lics de les guerres napoleòniques

El regidor de Cultura, Josep Berga (CiU), ha anunciat l'escenificació d'un esdeveniment de l'època de l'ocupació napoleònica d'Olot (1812-14). Va precisar que l'escenificació serà la d'un esdeveniment bèl·lic,"perquè es tingui una idea de com era la guerra en aquell temps", va dir. Berga va indicar que l'escenificació es farà "amb tota probabilitat" al cim del volcà Montsacopa.
En aquest punt, en temps de l'ocupació napoleònica hi havia una fortificació que dominava el nucli urbà i els seus accessos. Ara, s'hi conserven tres torres de vigilància de l'època de les guerres carlines i una ermita dedicada a Sant Francesc. L'ermita està envoltada per una petita muralla.

Bicententari de l'ocupació
Berga va explicar que l'escenificació s'emmarcarà en el context dels actes de commemoració del bicentenari de l'ocupació napoleònica de la ciutat. La commemoració de l'efemèride es faràa partir de conferències, exposicions, representacions teatrals i espectacles infantils.
El regidor de Cultura va anunciar l'escenificació bèl·lica en el decurs de la presentació del diaSapiens programat pel proper dissabte 6 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema