Un incendi va afectar ahir, a primera hora del matí, un antic hotel de Puigcerdà. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, el foc es va originar a la planta baixa de l'edifici que, actualment, es troba mig en runes i des de fa anys ja no s'utilitza com un espai per allotjament.

L'avís d'alerta de l'incendi es va rebre a les sis i quaranta minuts del matí, quan hi havia flames a la part inferior de l'estructura. L'edifici, de planta baixa i compost també per tres plantes més, es localitza al carrer Baronia número 11 del municipi de Puigcerdà. El foc va afectar bàsicament la planta baixa de l'antic hotel Internacional, tot i que el fum es va enfilar fins a la resta de plantes que es van veure afectades també per l'incendi. Un dels motius que el foc es concentrés en la part inferior de l'hotel abandonat respon al fet que en aquesta part era on hi havia més brutícia. Com, per exemple, certs matalassos que utilitzen alguns indigents. Durant l'incendi no es va produir cap ferit. En les tasques d'extinció del foc hi van participar fins a un total de vuit dotacions del cos de Bombers de la Generalitat que, al voltant de les vuit del matí, ja havien pogut extingir l'incendi.

L'antic hotel Internacional

El foc que va despertar ahir de bon matí Puigcerdà, va afectar l'edifici del que va ser, ja fa temps, l'hotel Internacional de la capital de la Cerdanya. Situat just a l'entrada del municipi, l'espai estava destinat a l'allotjament de turistes. Una funció que va deixar de complir des de fa anys i que, a causa de l'abandonament, l'estructura de l'edifici també s'ha vist perjudicada. Actualment, l'antic hotel es troba en un estat mig en runes i de complet desús com a emplaçament per a l'allotjament turístic.