Va néixer com a Juan Francisco Beamonte Isern, però els seus pares adoptius li van canviar el nom pel de Joan Coll Corominola. Aquest home de 45 anys i resident a Banyoles té la sospita que va ser "robat" quan era petit, però el seu cas és diferent. Assegura que van falsificar el seu registre civil, i que els seus pares tutelars van pagar per ell unes 100.000 pessetes de l'època. Recentment, ha aconseguit contactar amb alguns dels seus familiars biològics i ara està disposat a recórrer a la justícia per resoldre totes les ombres del seu passat.

El seu cas és diferent al dels nens robats que últimament han vist la llum. Joan Coll no va ser adoptat fins als 7 anys. Nascut a Sant Adrià del Besòs l'any 1966, va passar la primera infantesa amb els seus avis (primer amb l'àvia materna i després amb la paterna). De cop i volta, l'any 1973, aquesta última el va portar a un orfanat. El seu pare havia mort i la seva mare estava en parador desconegut. Aviat va anar a parar a un hospici, on finalment va ser adoptat per un matrimoni de Banyoles que es va fer càrrec del nen.

Joan Coll fill sabia que aquells que l'havien adoptat no eren els seus pares reals, però al cap dels anys la seva sospita per resoldre alguns aspectes del seu passat "que no lligaven" va portar-lo a buscar els seus parents biològics. Això li va comportar trencar relacions amb la seva família adoptiva, que prèviament l'havia advertit que "li tancarien les portes" si decidia investigar. Segons Coll, cada cop que es portava malament els seus progenitors li van repetir en diverses ocasions que els havia costat "molts diners". Finalment, Coll calcula que aquests diners van resultar ser unes 100.000 pessetes pagades a l'hospici on va anar a parar quan tenia 7 anys.

Els progressos en la investigació el van portar a descobrir que al seu registre civil (fet l'any 1977, 11 anys després del seu naixement) figura com a "fill" del matrimoni banyolí, sense mencionar que era adoptat. Coll ho considera una prova clara de "falsificació", ja que només un any abans, en els papers per tramitar l'adopció, el notari va deixar clar que Juan Francisco Beamonte (Coll) tenia la condició d'"abandonat". "Per què al document del registre civil figuro com a fill biològic quan jo sabia i ells sabien que no era així?".

Un altre dels aspectes que Coll no veu clar sobre el seu passat és per què la seva àvia el va donar en adopció de cop i volta, anys després d'estar sota la seva tutela. "No m'explico com pot ser que un bon dia em portessin al centre, i després d'estar un temps visitant-me ho deixessin de fer de forma sobtada", manifesta.

Actualment, Coll manté el contacte amb alguns familiars biològic, com els germans del seu pare. Ells l'han ajudat a aclarir aspectes del seu passat i a donar detalls sobre els seus pares biològics, com per exemple que el seu progenitor guardava una foto d'ell quan era un infant a la tauleta de nit. Amb tot, però, Coll no ha pogut descobrir tota la veritat. Ha posat el cas en mans d'advocats perquè resolguin què va passar amb els papers "falsificats", i ha centrat els seus esforços en un últim objectiu: intentar trobar la seva mare.