Quan Xavier Crespo era alcalde de Lloret va admetre en un plenari que va cobrar com a metge més de 47.000 euros entre el maig de 2004 i el març de 2005 (quan ja exercia de batlle amb dedicació exclusiva), però va assegurar que aquesta xifra formava part de les condicions d'uns pactes anteriors a la seva arribada a l'alcaldia i que encara quedaven pendents de cobrar.

Segons Crespo, els fets es remuntaven a l'any 2000, quan l'empresa privada de l'alcalde lloretenc i la seva esposa -que també és metgessa- va ser absorbida per la també empresa privada Centres Mèdics Selva Maresme SL, un proveïdor de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que aquesta sí que és pública. En aquella absorció, es van signar unes condicions de pacte entre les dues empreses privades en les quals, entre d'altres coses, Centres Mèdics Selva Maresme assumia els pacients que Crespo i la seva esposa havien fet des de l'any 1986. Aquest fet va provocar que s'establís uns diners a pagar a Crespo per aquesta situació a través de factures. Les diferents quantitats en concepte d'honoraris professionals no es referien únicament a visites mèdiques, també formarien part del pacte privat entre empreses.

Però l'any 2003, amb l'entrada de Xavier Crespo a l'alcaldia, tot i que va demanar la baixa, encara quedava per pagar una part de les condicions del pacte. Per tant, la xifra de 47.714,4 euros que hauria cobrat com a metge ja essent alcalde amb dedicació exclusiva sortiria d'aquest pacte anterior a la seva arribada a l'alcaldia. Crespo va defensar en aquell plenari que només havia cobrat un sou essent alcalde, perquè la xifra no era un sou, i també va dir que no havia mentit al poble.