L'objectiu de l'oposició de l'Ajuntament de Lloret serà aclarir els vincles entre CiU i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Per això, ICV-EUiA va relamar que Crespo mateix reclami que es faci públic l'informe, mentre que el Millor exigeix que sigui l'alcalde de Lloret, Romà Codina, qui ho plantegi com a membre de la Corporació sanitària.

Per al portaveu del Millor, Marc Fuertes, "és un episodi més de la gran enciclopèdia" de Crespo. Marc Fuertes va recordar que en la última reunió de la Corporació ja va demanar aclariments sobre les relacions d'alguns treballadors de la Corporació fent feines en centres mèdics en horaris de la Corporació. El representant del Millor presentarà una moció al proper ple per demanar a l'alcalde que Lloret com a membre de la Corporació reclami que l'informe de la Sindicatura, del qual té una còpia, sigui públic.

Per la seva part, el portaveu d'ICV-EUiA, Javier Rodriguez Pacios, considera que en el cas Crespo hi ha dues qüestions a analitzar. D'una banda, "el model sanitari de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que és una gestió opaca i poc transparent" i a més va advertir que "la Corporació és un niu de col·locació de gent de Convergència" i va posar l'exemple dels exalcaldes de Blanes i Tossa.

Rodríguez Pacios va recordar que fa anys que els ecosocialistes reivindiquen que s'aclareixi el cas Crespo i va lamentar que a la Sindicatura de Comptes "ens vam quedar sols". Segons ICV, Crespo "aprofitava l'estructura pública per aconseguir pacients que no es podien cobrir des de la sanitat pública, en una barreja d'interessos privats i públics".

El portaveu d'ICV creu que "Crespo hauria de donar la cara i ser ell mateix qui demani que es publiqui". "sSap que si no demana que l'informe sigui públic es pot pensar que té alguna cosa a amagar", va concloure.

Ni el PSC ni el PP, que també estan a l'oposició, van valorar ahir les noves dades d'aquest cas.