Carlos Álvarez Dardet és una de les figures rellevants en el camp de la investigació en salut pública. Va ser un dels primers ponents del Simposi de Promoció de la Salut organitzat per Dipsalut.

La dieta mediterrània i el nostre clima són dos actius molt importants per a la salut que altres països no tenen. Tenim avantatge?

No necessàriament. Que tinguem un aspecte que s'ha demostrat que és positiu, com és la dieta mediterrània, no significa que protegeixi de tot allò que és negatiu. A Espanya hi ha encara un elevat consum de tabac, per exemple, desigualtats de salut, bosses de pobresa molt grans... Hi ha molta feina a fer.

A menys diferència de nivell socioeconòmic de la població, més qualitat i esperança de vida?

Totalment cert. Les societats més igualitàries tenen els millors indicadors en salut. No només això: les societats més feministes tenen encara indicadors de salut més bons, no només en dones sinó també en homes.

Qui encapçalaria aquest rànquing?

Jo crec que els països nòrdics. Fixi's que els homes, a més de fer mal a les dones es fan mal a ells mateixos. Aquesta conducta no influeix tant en elles. També s'ha demostrat que les societats amb tradició democràtica avançada i amb alt nivell de feminisme cuiden millor el medi ambient que altres països, ja que les dones en general tenen més cura de tot.