El Consorci per a l'Espai d'Interès Natural de l'Estany de Banyoles i de Porqueres va denunciar ahir als Mossos d'Esquadra el robatori de 42 metres de tanca de fusta de pi, que estava col·locada a la carretera de circumval·lació de l'estany. Aquest és l'últim d'una sèrie de robatoris de material que, segons l'entitat, cada vegada són més freqüents.

La desaparició de la fusta es va detectar ahir al matí, quan els responsables del Consorci van rebre l'avís que faltava un tram de la tanca de fusta instal·lada a la carretera de circumval·lació de l'estany. En concret, uns lladres es van endur un total de 14 pals de fusta de pi tractat de 3 metres de llargada cadascun.

L'organització que gestiona l'espai natural de l'estany de Banyoles denuncia que, en els últims temps, ha estat víctima de robatoris de material que cada vegada són més habituals. Aquest ens inclou els ajuntaments de Banyoles i Porqueres, la Diputació de Girona i la Generalitat.

Aquestes accions són les que més han proliferat darrerament, tot i que els actes vandàlics danyant el mobiliari de la zona també són freqüents. Entre aquestes agressions al material destaquen les pintades realitzades en algun mirador, l'aparició de papereres malmeses, de fustes de passeres trencades o de senyals arrencats, entre d'altres mostres de vandalisme.