Ha pogut ajudar les persones en base a la seva feina de Policia. Ara, està content perquè podrà afegir el treball d'un diaca a la seva contribució envers el proïsme. Ignasi López, cap de la Policia Municipal d'Olot, serà ordenat diaca permanent al servei de la diòcesi de Girona el diumenge 17 de juny. L'acte tindrà lloc a les 18 hores de la tarda i estarà presidit per Francesc Pardo, bisbe de Girona. Uns dies després de l'ordenació, el bisbe designarà la parròquia on el cap de la Policia Municipal d'Olot farà de diaca.

"Fer cerimònies d'enterraments, casaments, batejos, catequesi i la celebració de la paraula són les cerimònies que pot oficiar un diaca", va explicar, ahir a la tarda, Ignasi López. La primera diferència entre un prevere (sacerdot) i un diaca està en el fet que el darrer no pot consagrar el cos de Crist. Això no obstant pot anar al sagrari i recollir el pa azim prèviament consagrat per repartir-lo entre els fidels que vulguin combregar. La segona és que no pot donar el Sagrament de l'Eucaristia a un malalt en perill de mort. La tercera és que no pot confessar i la quarta és que no pot dirigir una parròquia o una agrupació de parròquies. Per la resta és la figura clerical que més s'assembla a un prevere (clergue ordenat sacerdot).

A partir del diumenge 17 de juny, López tindrà la segona de les ordes majors, amb tractament de mossèn i dret de cantar els Evangelis.

Per arribar fins a l'acte del diumenge, el cap de la Policia Municipal olotina ha hagut de ?seguir 8 anys de preparació a l'Institut de Ciències Religioses de Girona, on ha estudiat matèries relacionades amb l'església i la teologia. Ha combinat els estudis amb la vida familiar i laboral.

L'esforç, segons López, és possible a partir del convenciment de la fe i de tenir vocació. "És necessari creure en Déu i considerar que et demana fer-ho", va dir. Va apuntar que la nova responsabilitat li condicionarà el temps lliure i li suposarà una revisió de vida, amb una major consagració al servei religiós. Va destacar que el fet d'estar en activitat laboral l'aproxima a les persones i , en conseqüència, apropa l'església a la vida normal.

Fins ara, López ha ajudat el rector de la Cellera de Ter, mossèn Ramon Oller. Ha ajudat en la lectura dels textos i en altres activitats pastorals i del dia a dia de la parròquia. Per exemple, diumenge passat el rector va haver d'anar a dir l'Ofici Solemne de la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols i López va haver d'oficiar la paraula de Déu a l'ermita de la Mare de Déu de la Salut.

El principal esdeveniment religiós previ a la rebuda del diaconat va tenir lloc el 31 de desembre del 2o11, quan va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo.

En el transcurs de l'homilia de la celebració eucarística en què López va rebre els ministeris laïcals, el bisbe el va felicitar per la seva disponibilitat de serve a l'Església. El cap de la diòcesi va agrair l'ajuda i el suport que López rep per part de la seva família.

Els diaques són una de les solucions de l'església catòlica per fer arribar els serveis religiosos a tots els àmbits de les agrupacions parroquials. Així, faciliten la feina dels rectors, els quals tenen responsabilitat sobre dues, tres o cinc parròquies que dècades enrere havien tingut un sol prevere per fer-hi tots els oficis religiosos.