El govern del PSC i el grup de CiU, a l'oposició, arriben finalment a un principi d'acord sobre els pressupostos per a l'any vinent, segons van confirmar ahir des dels dos partits municipals. Només faltarà tancar alguns serrels -van reconèixer-, però l'acord està pràcticament tancat. Per això, ahir mateix van anunciar que es convocarà un ple extraordinar per al proper dijous 7 de juny per aprovar els comptes.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va reconèixer ahir que els dos grups estan "a punt" de segellar l'acord, del qual només manca parlar "alguns detalls molt concrets". En aquest sentit, va voler destacar "la bona sintonia" que han tingut els dos grups i "la responsabilitat" que ha demostrat convergència. Per altra banda, Marigó va destacar que han hagut de retardar l'aprovació dels pressupostos a causa del Pla d'Ajust i de les diverses mesures que ha anat aprovant el govern de l'Estat. "Vam marcar el mes de març com a data per aprovar els pressupostos, però ens vam veure superats per l'aprovació del Pla d'Ajust", va comentar Marigó. "Volíem fer-lo bé, perquè ens l'aprovessin", va afegir. "Ara sabem, per exemple, la xifra de devolució dels prèstecs que tindrem", va manifestar Marigó.

L'alcalde no va voler donar els detalls dels comptes fins que no se segelli l'acord amb CiU, però va assegurar que "el pressupost que portarem al ple no ha canviat substancialment amb el que vam presentar ara fa uns mesos". "És un pressupost molt auster i que faciliti que els propers anys ens puguem recuperar", va concloure.

Per la seva part, el líder de CiU, Josep Trias, va destacar que només falten "alguns serrells" i que l'acord "està a punt d'entrar al foc per coure i només falta el temps de cocció", va fer broma. L'exalcalde va explicar que el dimecres al vespre els dos grups van tenir una reunió on van "avançar molt" -va assegurar- i va afegir que les bases ja fa temps que estan marcades i que van seguir avançant. "Ens haurem de veure en dos o tres dies per signar l'acord", va destacar. A més, va destacar que l'acord serà "molt satisfactori per les dues parts i també pel poble de Blanes".

Totes les condicions que imposava CiU, doncs, s'haurien acceptat. Demanava bàsicament que hi hagués una partida perquè continués en marxa la piscina del Ventijol -com ahir va confirmar l'alcalde al ple-; diners per entitats socials; algunes inversions per "quan es pugui"; que no es tanqui cap escola bressol i que no se suprimís el servei del transport urbà.

Per altra banda, en el ple municipal d'ahir es va fer un pas més en les mesures per reduir la despesa en el pressupost per a l'any vinent, ja que es va aprovar un nou plec de clàusules per al contracte de la neteja de dependències municipals, que finalitza el mes de juny. En el plec es pretén rebaixar el cost del servei en un 25%, passant de l'1,1 milions d'euros actuals a un preu de sortida de 847.000 euros. El contracte seria per quatre anys, prorrogable a dos més. I l'estalvi s'aconseguiria netejant menys algunes dependències, com els despatxos. ICV es va mostrar contrari perquè considera que generarà acomiadaments.

Finalment, el PSC va tombar una moció d'ICV-EUiA i PP que proposava baixar la quota mensual de les llars d'infants dels 195 euros a 168, partint de la premisa que l'aportació per plaça de la Generalitat serà dels 1.300 euros, però el PSC va dir que no estava confirmat.