Segons dades fetes públiques pel Consorci de Benestar del Ripollès, unes 120 persones van necessitar assistència alimentària d'urgència al Ripollès durant el 2011. Les urgències alimentàries representen un 54% del total dels 261 ajuts d'urgència social comptabilitzats pel Consorci de Benestar Social del Ripollès al 2011. El problema està en el fet que durant el primer trimestre del 2012 les necessitats alimentàries han continuat augmentant. Ho constata el fet que el nombre de famíles necessitades d'ajudes alimentàries era de 63 i al febrer del 2012 ja havien pujat fins a 98. Així, l'augment percentual en 2 mesos va ser d'un 35%.

El nombre de famílies usuàries del Centre de Distribució d'Aliments es va doblar entre el gener del 2011 i el mateix mes del 2012. Les peticions familiars d'aliments van passar de 33 el gener 2011 a 63 el mateix mes del 2012. Segons les dades del Consorci, el perfil de les famíles necessitades d'ajuda alimentària és el d'agrupacions humanes naturals del territori amb el cap o els dos caps de la unitat sense feina i amb les prestacions de subsidi esgotades.

Les necessitats referents al subministrament van ser molt importants al 2011. Així, segons el Consorci un 32% del total de les ajudes d'urgència social van ser per cobrir deutes de llum, de gas i d'aigua. L'elevat nombre d'urgències provocades per manca de combustible de calefacció va provocar una campanya de Càritas del Ripollès que va durar tot l'hivern. L'acció, qualificada d'èxit, va servir per proveir de gas butà famílies, per a qui el fred s'havia convertit en un turment, sobretot pels nens que arribaven a escola enfredorits i sense dormir.