La Generalitat invertirà en el període 2012-2015 gairebé 18,5 milions d'euros per mantenir les actuacions dels serveis socials i plans d'igualtat dels vuit consells comarcals i de les set poblacions de més de 20.000 habitants de les comarques de Girona, segons dades facilitades ahir.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va explicar que han reduït a la meitat la partida per al servei d'acollida a immigrants perquè l'Estat no ha fet cap aportació.

Aquests recursos seran per als ajuntaments de Blanes, Girona, Lloret de Mar (Selva), Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà), Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i els vuit consells comarcals, per pagar els educadors i treballadors socials i determinats programes d'atenció a la infància, informació i atenció a les dones i atenció domiciliària, entre d'altres.

El conseller de Benestar Social i Família, que ahir al matí va signar els convenis amb els beneficiaris d'aquesta aportació econòmica per al període 2012-2015, va destacar que es tracta d'"una política de continuïtat, de garantir els serveis socials bàsics".

En temps de crisi econòmica

En aquest sentit, Josep Lluís Cleries va destacar que, en un moment de crisi com l'actual, aquestes despeses tenen més importància.

Cleries també va anunciar una retallada del 50% en el programa d'acollida a nouvinguts, que passarà dels 927.000 euros de 2011 als 454.000 d'aquest any, perquè, segons va criticar, el Govern central ha suprimit la partida destinada a Catalunya per al servei d'atenció i immigració d'estrangers nouvinguts.