09 de juny de 2012
09.06.2012
Diari de Girona

Salut demana altres terrenys per al nou Trueta

El conseller Boi Ruiz prioritza la construcció del futur hospital en un lloc diferent de l'actual per evitar "limitacions d'espai"

09.06.2012 | 02:00
Salut demana altres terrenys per al nou Trueta

TOT OBERTEl conseller de Salut, Boi Ruiz considera preferent que el futur centre sanitari estigui instal·lat en terrenys del terme municipal de Girona. Però no descarta cap de les opcions que fins ara hi ha sobre la taula: fer-lo nou en un altre lloc, reformar l'actual o fins i tot executar el projecte bàsic que va idear el tripartit (només "si no hi ha cap alternativa"). Ruiz creu que la Facultat de Medicina i el nou Trueta han d'estar junts.

Fer el nou hospital Trueta a la ciutat de Girona és "prioritari", però no està clar que es faci als terrenys on reposa l'actual centre sanitari. El conseller de Salut, Boi Ruiz ha demanat a l'Ajuntament de Girona que busqui i li ofereixi espais alternatius per aixecar el futur hospital de referència. Ruiz va explicar ahir que fer un nou Trueta a l'entrada nord de Girona (el lloc d'ara) comporta "limitacions d'espai" i enderrocar l'edifici vell, una acció que sempre ha comptat amb l'oposició de CiU. No obstant, la conselleria encara manté sobre la taula totes les opcions que han anat sortint fins ara: emplaçar-lo fora de Girona, reformar l'actual hospital o fins i tot recuperar el projecte bàsic del tripartit. La gran incògnita és quan: Ruiz va avançar que l'any que ve no hi haurà diners per iniciar-lo.

El conseller considera que el projecte inicial que va aprovar el tripartit (que preveu enderrocar l'actual Trueta i fer el nou al costat) té limitacions. Amb anterioritat Ruiz ja havia esmentat que aquestes limitacions eren econòmiques, ja que fer un futur centre sanitari de 250 milions d'euros estava per sobre de les possibilitats de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook