La Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament va aprovar ahir per unanimitat sol·licitar a l'ens fiscalitzador que elabori un informe sobre les despeses de protocol i representació, estudis, dictàmens i unes altres despeses de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva des de 2009, ens que gestiona l'Hospital de Blanes.

La proposta, presentada pels grups d'ERC i ICV-EUiA, va ser acceptada per la resta de grups parlamentaris, i també va prosperar una altra proposta del PPC perquè la Sindicatura faci un informe sobre les subvencions atorgades pel Servei d'Ocupació de Catalunya el 2009 i 2010.

La gestió del sistema sanitari del Maresme i la Selva ha estat al centre de la polèmica per les suposades irregularitats que ICV-EUiA denuncia que afecten el diputat de CiU Xavier Crespo en la seva etapa d'alcalde de Lloret de Mar. Ara, fonts d'ICV van assegurar que l'informe indagarà sobre les relacions de l'exalcalde de Calella Ramon Bagó, propietari del grup Serhs, amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entitat que gestiona els hospitals de Blanes i Calella, i tres centres sociosanitaris a la zona.

ERC i ICV-EUiA van justificar la petició d'aquest informe per la publicació d'informacions, i fins i tot d'un vídeo distribuït a les xarxes socials, que posava en el punt de mira la gestió d'aquella Corporació, i per la negativa d'alguns responsables municipals a donar explicacions.

Els representants dels grups van donar suport a aquest exercici que van qualificar de transparència, al que el diputat republicà Sergi de los Ríos va afegir que ha de servir per "posar llum on hi ha una ombra de sospita".

Tanmateix la investigació sobre el sistema sanitari de la Selva deixa de banda els anys en els que s'han centrat les sospites d'irregularitats de l'exalcalde de Lloret de Mar. Per aquest motiu, ICV-EUiA ja va anunciar que enviaran al Tribunal de Comptes l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el consorci de salut que va gestionar el diputat de CiU i exalcalde de Lloret. Camats va remarcar que el Tribunal va emetre unes conclusions sobre l'empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme només en base a la informació de la intervenció general, però no la Sindicatura, i és per això que ICV, que ha demanat aquest document ara, el remetrà al Tribunal Comptes perquè pugui jutjar si hi ha irregularitats.