Moisès Font deixa el càrrec de regidor a l'Ajuntament d'Olot. També es desfà de la presidència territorial de Plataforma per Catalunya a Girona. Ignasi Mulleras serà el nou portaveu de PxC a l'Ajuntament i també assumirà temporalment la presidència territorial. A l'Ajuntament, Font serà substituït per la tercera a la llista de Plataforma, Rosa Llandrich. Moisès Font, ahir, va atribuir la decisió a motius personals i de feina. En tant que membre del consistori, la previsió és que el ple ordinari del 26 d'abril sigui el darrer al qual assisteixi Font. Així la presa de possessió de Rosa Llandrich tindrà lloc en el ple ordinari del mes de maig.

Ahir a la tarda, Ignasi Mulleras va definir Llandrich com una mestressa de casa d'uns seixanta anys d'edat. "Gent del poble", va dir Mulleras. Llandrich ahir era a Saragossa en motiu d'una visita familiar i no està previst que torni a Olot fins dilluns.

Pel que fa a la posició de Plataforma sense Font, Mulleras va apuntar que "la idea és continuar amb la mateixa política en base a l'aplicació del nostre programa electoral".

Moisès Font és arquitecte tècnic i professor a la Universitat de Girona. Font va entrar a l'Ajuntament en l'època del darrer mandat de l'alcalde socialista, Lluís Sacrest. Poc temps després d'haver entrat, va provocar un polèmica destinada a evitar la conversió de la discoteca Kratters en una mesquita. Va presentar una moció contra l'ús del burca en els espais públics i una altra pel control de la presència d'immigrants en el padró municipal. La seva política es va caracteritzar per una forta oposició al Pla d'Immigració liderat pels socialistes i també per demanar contenció econòmica, ja el 2007.

La seva política va ser premiada per l'electorat a les darreres municipals. Els resultats van permetre l'entrada d'Ignasi Mulleras. La presència de Mulleras va ser molt criticada per Alternativa per la Garrotxa, un grup d'esquerres i catalanista. En els darrers plens, Mulleras ha protagonitzat diverses intervencions de Plataforma. Així, en el darrer ple va exposar el seu suport a una campanya de l'entitat E-Cristians. L'acció consistia a enviar correus electrònics a la bústia de l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU). La causa de la protesta era la campanya de lectura mensual de la biblioteca municipal. Mulleras i E-Cristians van considerar la campanya com una apologia de l'ateisme. En canvi, l'Ajuntament ho va definir com una promoció ben normal.