Els agents de la Policia Municipal de Ripoll van observar danys de consideració en un Seat Leon estacionat al passeig de Sant Joan. Al terra van trobar restes d'un altre vehicle, el qual van valorar com a instrument de l'estropici. En base a les porcions del vehicle pressumpte causa del mal van poder detectar-ne el model i la marca.

Els fets van passar el diumenge 10 de juny i després van buscar en el llistat de propietaris de vehicles amb les característiques trobades. El resultat va ser la identificació de la conductora d'un vehicle de muntanya. La identificada va acceptar la responsabilitat i va al·legar que no s'havia adonat exactament del que havia passat. La part demandant ha valorat l'estropici en uns 6.000 euros.

El mateix cos policial també va trobar la conductora de 53 anys que el dia 4 de juny a les sis de la tarda va atropellar una nena de 9 anys en un pas de vianants del Passeig de Barcelona. La nena va resultar amb ferides en un peu i en una cama. La petita havia sortit del vehicle d'un familiar i havia intentat creuar.

A partir de dades testimonials, la Policia va trobar la conductora, la qual va al·legar que va marxar perquè havia considerat que no havia fet mal a la nena.

Mòbils robats

Per altra banda, una patrulla d'agents locals que vigilava el carrer de l'Estany a Ripoll la nit del divendres 14 al dissabte 15 de juny va detectar 3 joves a l'interior d'un vehicle. La Policia va observar que la seva presència provocava una excitació anormal als joves. Davant l'actitud, els agents es van acostar al vehicle i van poder veure telèfons mòbils a la safata assentada a la porta de darrera. Van preguntar sobre la procedència dels aparells als joves. Els tres nois van contestar que eren seus i que els havien comprat a Olot, però no van poder demostrar-ho amb factures. En aquest punt, la Policia Municipal va demanar el suport dels Mossos d'Esquadra.

La Policia de la Generalitat va escorcollar el vehicle, on va descobrir 12 mòbils, 2 càmeres digitals i carregadors de bateria. Els agents van comprovar la procedència del material i van constatar que uns quants aparells constaven com a material robat. Tot seguit, en base a l'acusació de ser receptors de gènere procedent de robatoris i de furts, els Mossos van procedir a detenir els 3 joves.