L'Agència Catalna de l'Aigua (ACA) ha aprovat definitivament el projecte constructiu de la canonada que unirà la dessaladora de Blanes amb Santa Coloma de Farners i llavors, tres pobles més a partir d'uns ramals (Sils, Vidreres i Riudarenes). La connexió és una opció que va plantejar l'ACA a Santa Coloma de Farners quan hi havia el tripartit a la Generalitat, a canvi de no connectar-se al Pasteral.

Tot i això, de moment no hi ha data per poder començar aquesta obra i fonts de l'ACA asseguren que el què ha fet és tenir "el projecte aprovat per poder tirar endavant les obres quan sigui possible". La conjuntura econòmica actual fa que no hi hagi terminis per iniciar la canonada, tal i com han explicat que se'ls va comunicar desd e l'ACA diferents fonts municipals dels pobles que s'hi haurien de connectar en un futur.

Es dóna el cas que per realitzar aquest projecte es va signar un conveni entre l'ACA i els diferents municipis dela Selva interior per tal d'abastir-los d'aigua procedent de la xarxa d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) però algun municipi ja se n'ha despenjat: ho va fer Caldes de Malavella en connectar-se al Pasteral i també, ho ha fet ara Riudarenes quan va anunciar que trencava el conveni per la seva mala situació econòmica.

Això podria revertir en un futur en els costos dels altres municipis que haurien de connectar-s'hi i que havien de finançar l'obra però de moment encara no ha transcendit. En els propers dies, segons fonts de l'ACA, hi haurà una reunió de responsables de l'ens amb els ajuntaments implicats en el projecte per conèixer la seva posició i, a partir d'aquí, analitzar possibles solucions.