El doble sentit de circulació del passeig marítim de Lloret de Mar podria ser una realitat en poc més d'un mes, després que tota l'oposició ho aprovés en un ple municipal. Aquesta és la previsió amb què treballa l'Ajuntament de la localitat, que voldria engegar els treballs per a la reconversió al doble sentit durant el mes de maig, segons van confirmar ahir fonts municipals. Aquesta actuació, segons el govern municipal, tindria una durada prevista de només una setmana, de manera que podria estar aquell mateix mes.

El govern, doncs, vol accelerar els tràmits, perquè els treballs no coincideixin amb l'arribada de més turisme al municipi durant el mes de juny. "La nostra feina per part de l'Ajuntament la vam fer fa temps. Vam fer el projecte i el vam enviar a Costes de seguida. Em consta que la Generalitat també ha espavilat el tema a Madrid, però a Madrid manca l'autorització per tornar al doble sentit", va assegurar l'alcalde de Lloret, Romà Codina, en declaracions a Nova Ràdio Lloret. "Jo crec que haurem de continuar pressionant perquè això torni al doble sentit l'abans possible i puguem fer l'obra ja, perquè si no ens plantarem al mes de juny i encara serà més complicat", va afegir Codina. Segons van confirmar fonts municipals, una de les pors del govern municipal és que s'endarrereixi l'autorització i les obres s'hagin de dur a terme quan ja hi hagi molt de turisme a la població. Per això, treballen per accelerar els tràmits.

Per altra banda, el passos continuen el seu curs. Així, el projecte per a tornar al doble sentit es va publicar dimecres passat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i estarà en exposició pública fins al proper 12 de maig, de manera que fins aquesta data no s'iniciarien les obres per al seu retorn. A més, caldrà veure si hi ha al·legacions, perquè podrien endarrerir el procés. Segons consta en el projecte exposat, el pressupost total d'execusió de l'obra és de 78.215 euros.

Cal recordar que el projecte preveu eliminar el carril esport actual i tornar a fer dos carrils de circulació, tot i que amb algunes restriccions. En aquest sentit, es prohibirà el pas de vehicles amb pes superior als 3.500 quilos -autobusos i camions- al passeig marítim en direcció a la Caleta. Sí que podran anar en l'altra direcció com feien fins ara. L'alcalde va recordar alguns dels detalls del projecte, en declaracions a la ràdio municipal. Així, Codina va explicar que el projecte "aprofita el carril bici, més els 20 centímetres de la línia blanca que el separa" per fer el carril que anirà en direcció la Caleta, des de Just Marlés.

Pel que a les zones de càrrega i descàrrega i les zones blaves es mantindrà tal com estan actualment.