Blanes acollirà el segon Birrasana, festival que està dedicat a la cervesa artesana i que enguany se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 d'abril al passeig de Mar. Aquest esdeveniment està gestionat per l'Associació Birrasana, Cervesa Marina, i coorganitzat per l'Ajuntament de Blanes.

Aquesta segona edició compta amb diverses novetats: la més destacada és que el festival inclourà expositors d'empreses cerveseres d'arreu de l'Estat així com de l'estranger, després que l'any passat les cerveses que es van poder degustar eren dels Països Catalans. En total, està previst que participin 35 cervesers, més del doble dels que ho van fer l'any 2011, que es va comptar amb 16 expositors. El Birrasana té com a principal objectiu donar a conèixer i promoure de la mà dels propis cervesers la cultura de la cervesa artesanal. Per aquest motiu, els artesans cervesers presenten en els seus estands les varietats pròpies habituals i d'altres expressament elaborades per a l'ocasió.

El Birrasana també s'ha pensat perquè pugui ser un esdeveniment apte per a tota la família i diposaran d'un parc infantil d'uns 1.000 metres quadrats.