El Departament d'Ensenyament ha oficialitzat la retallada dels sous dels treballadors dels centres privats concertats que cobra a través del pagament delegat. Segons una resolució signada pel Secretari del Govern, Germà Gordó, que dijous es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el Govern ha acordat reduir un 5% les retribucions d'aquest personal corresponents a aquest 2012.

Aquesta rebaixa del sou s'aplicarà de dues maneres diferenciades. La primera meitat de l'any, la deducció del 5% s'ha fet de les retribucions dels treballadors de la concertada; mentre que el segon semestre de 2012 la reducció s'aplicarà als complements addicionals de plus d'analogia, estadis i càrrecs directius o de coordinació del mes de desembre.

El Departament d'Ensenyament també estableix que la deducció ?cor?responent a l'últim mes de l'any s'incrementarà o es reduirà segons convingui per assegurar que, al final de l'any, s'haurà aplicat una reducció del 5% de totes les retribucions de 2012.

L'acord de govern publicat al DOGC especifica que aquesta rebaixa s'emmarca en el paquet de mesures excepcionals de reducció de les despeses de personal per al pressupost de 2012. La Generalitat justifica la decisió, com en el conjunt d'accions, en la persistència de la crisi finacera que es va iniciar el 2008 i el seu impacte en les arques públiques. També recorda que les primeres mesures de contenció de la despesa pública es van aprovar el maig de 2010, i des de llavors no s'han aturat. ddg girona

El butlletí de notes finals de l'alumnat de l'institut Montsoriu, d'Arbúcies, ha inclòs una denúncia i una declaració de principis del seu professorat, qui sent que el Departament d'Ensenyament els demana actuar "immoralment". La raó és que -segons afirmen- l'administració vol "que acceptem fer pitjor la nostra feina amb l'excusa que són temps difícils", una petició que consideren "inadmissible".

El claustre i el Consell Escolar de l'institut arbucienc han tancat el curs advertint les famílies de com afectaran les retallades als seus fills, tant a causa de l'augment d'alumnes per aula com a la reducció de les plantilles docents i dels pressupostos dels centres o per la política general de restriccions que s'estan aplicant a l'educació.