24 de juny de 2012
24.06.2012

Els municipis retallen de mitjana un 35% les partides per les Festes Majors d'estiu

Els ajuntaments opten per diferents fórmules per reduir la despesa com la disminució dels dies de festa, la negociació a la baixa dels contractes amb els grups de música o el reajustament de les activitats per fer-les més econòmiques

24.06.2012 | 02:00
El concurs de focs artificials de Blanes és una de les activitats que més s´ha retallat aquest any.

Concerts a l'aire lliure, focs d'artifici vora el mar, dies farcits d'activitats sota la calor i nits a les tradicionals barraques. Amb la temporada d'estiu, arriben els caps de setmana de Festa Major, sobretot als municipis de la Costa Brava, unes festes que any rere any han vist reduïda la seva partida pressupostària. En alguns casos, des del 2008 ha caigut l'aportació econòmica dels ajuntaments en un 50%.

Amb la revetlla de Sant Joan es dóna per inaugurada la temporada d'estiu i això, en el cas de les comarques gironines, també suposa l'inici de la temporada de Festes Majors d'estiu. Concerts a l'aire lliure, focs artificials, música arran de mar, activitats per a totes les edats i begudes refrescants i entrepans a preus econòmics a les típiques barraques de les entitats municipals. Des del començament de la crisi econòmica, però, any rere any els ajuntaments han hagut d'anar buscant fórmules per ajustar i reduir les partides pressupostàries a la realitat que viuen les arques municipals, intentant que això no afecti la qualitat de l'entreteniment que s'ofereix als ciutadans en la seva cita anual amb la Festa Major. Des de 2008, en algunes de les principals festes estiuenques de les comarques gironines s'ha reduït el pressupost, de mitjana, en un 35%.
Una de les festes que enceten la temporada estiuenca són les de Palamós, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. La regidora de Cultura, Gràcia Artigas, va explicar que tot i que la partida s'ha reduït un 25% des de 2008, els ajustos s'han intentat fer "a nivell de logística, fent per exemple que els conjunts de música comparteixin els escenaris, i també negociant a la baixa amb la gent que fa les activitats, tot i que algunes s'han hagut de canviar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook