El Departament d'Ensenyament ha bloquejat, de moment, l'accés de nous professionals a l'exercici de la docència el curs vinent en qualitat d'interins, ja que al juliol no obrirà la borsa de treball per fer substitucions.

Tot i que aquest curs no hi ha cap nova promoció de Magisteri, perquè ha passat de ser una Diplomatura de 3 anys a un Grau de 4, les noves fornades de mestres i professors que estan a punt per incorporar-se al món laboral per primera vegada seran les més afectades per la decisió d'Ensenyament. Com també ho seran aquells professionals amb la titulació necessària per treballar en centres educatius però que fins ara no ho han fet i pretenien dedicar-s'hi el proper any escolar.

La Conselleria va publicar ahir al seu web una nota en la qual informa que cada curs elabora una llista única de candidats a Catalunya per cobrir interinament llocs de treball vacants en els centres educatius públics que depenen d'Ensenyament. A continuació, el mateix Departament avisa que el proper mes de juliol no convocarà un nou concurs públic que permeti incorporar-se a aquesta borsa de treball i, així, poder cobrir baixes temporals com a personal interí. Ara bé, la Conselleria matisa que això no vol dir que al setembre no obri la borsa.

Aquesta mesura es correspon amb les polítiques restrictives que el Departament d'Ensenyament promou des de fa mesos, i sobretot de cares al curs vinent, en matèria de plantilles. A les mesures decidides a Catalunya s'hi han afegit d'altres decretades des de Madrid, com el retard en la cobertura de baixes que també implicarà contractar menys interins.

D'altra banda, el Consell de Govern ahir no va aprovar l'acord que oficialitzarà el no pagament del juliol als interins i substituts que aquest curs han treballat 9 mesos. Els sindicats han anunciat mesures contra aquesta resolució.