El grup parlamentari d'Esquerra Republicana (ERC) presentarà una proposta de resolució per tal que el Govern fixi un calendari per a l'execució de les obres de la prolongació de la carretera C-32 fins a Lloret de Mar i perquè es redactin els projectes constructius i d'impacte ambiental que falten fins a la connexió amb la C-681.

La diputada Carme Capdevila, que es va reunir ahir amb el grup municipal d'ERC i la secció local de Lloret de Mar per tal de copsar in situ les necessitats més importants del municipi assegura que "la realització d'aquesta obra és vital per al desenvolupament d'aquesta zona d'alta activitat turística i alta concentració de vehicles que congestionen de manera reiterada els accessos entre Lloret i Blanes".

L'any 2008 el departament de Política Territorial i Obres Públiques ja va anunciar el traçat d'aquesta prolongació: una via segregada d'un carril per sentit, d'uns set quilòmetres de longitud que, a més de donar continuïtat a la C-32 cap a la Costa Brava, i ha de servir com a variant o alternativa a la Gi-681 de Blanes a Lloret.

Capdevila també va aprofitar la visita a Lloret de Mar per denunciar que els pressupostos de l'Estat demostren de nou, al seu parer, el maltractament que reben les comarques gironines pel que fa al litoral, amb partides per de 448.000 euros.

Reclamen un camí de ronda

L'altre tema tractat a la reunió va ser el del camí de ronda entre Cala ?Banys i Fenals, pel qual ERC presentarà una proposta de resolució per tal que es doni compliment al conveni aprovat l'any 2007 i s'executin les obres projectades per completar el camí de ronda entre Cala Banys i Fanals.

Llavors es va signar un conveni entre l'Ajuntament de Lloret, la Generalitat i la propietat del tram del camí de ronda que havia de permetre l'obertura d'aquest i les actuacions de millora i consolidació necessàries per fer-lo practicable. Per part de la Generalitat, s'assumia el finançament del cost de les obres projectades (60.000 euros) però segons ERC, fins avui no s'ha donat compliment al conveni acordat.