27 de juny de 2012
27.06.2012
Diari de Girona

L'Estat diu a Blanes que estudia aportar sorra a S'Abanell de forma "econòmica"

L'Ajuntament farà una proposta a Costes per remodelar la zona urbana del passeig que vol mantenir els actuals blocs de serveis

28.04.2012 | 02:00
A principis d'agost del 2009 es va fer l'última aportació de sorra enmig de la mirada dels turistes.

L'aportació de sorra a la platja de s'Abanell de Blanes podria tornar a ser una realitat aquest any després que l'Estat s'hagi compromès a estudiar si cal fer arribar nova arena en aquesta platja que pateix regressions de sorra a causa dels temporals marítims. Tot i això, l'Estat alerta que si n'aporta, ho farà buscant "la manera més econòmica i sostenible".
Aquest és un dels compromisos a què varen arribar l'alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) i el sostdirector general per a la Protecció de la Costa del Govern de l'Estat Àngel Muñoz en una reunió a la qual el batlle va anar acompa?nyat del portaveu del PP de Blanes Salvador Tordera. I és que els temes d'agenda de la reunió eren tots sobre la zona de s'Abanell que està a l'espera de fa anys d'una remodelació del seu passeig i també de trobar una forma per estabilitzar la regressió de la platja de s'Abanell.
Malgrat la situació de contenció econòmica actual, la platja de s'Abanell podria rebre nova arena segons assegura l'Ajuntament en un comunicat per així tenir coberta les necessitats de la propera temporada turística. Fa tres anys l'Estat va fer l'última aportació de sorra a la platja de s'Abanell, en total es va reomplir amb 250.000 metres cúbics d'arena i va instal·lar-se una draga davant de la platja i va aportar aquesta sorra procedent d'Arenys de Mar.
Els temporals posteriors, però, han anat absorvint aquesta arena cap al mar malgrat que s'hi varen instal·lar roques per frenar la regressió de la platja. Enguany, la imatge de la draga que ha estat habitual els darrers anys a Blanes podria tornar a ser la prèvia de la temporada turística d'aquesta població costanera.

Proposta per refer la zona
Un altre aspecte que es va tractar en la reunió de dimecres entre Costes i representants de l'Ajuntament és el "greuge" que suposa la proposta d'atermenament per Blanes així com per les activitats econòmiques de la zona. I els representants de la vila també van reclamar la necessitat que la nova Llei de Costes que vol impulsar el Govern de Rajoy permeti mantenir els blocs de serveis en les mateixes condicions que les actuals. D'aquest darrer punt, el representant de Costes va informar que la llei vol preservar la costa i alhora, les activitats econòmiques per generar ocupació i riquesa.
Per tal d'estudiar millor la idea de preservar els blocs de serveis i d'altres temes relacionats, l'Ajuntament s'ha compromès a presentar una proposta de remodelació de la zona urbana del passeig de S'Abanell que incorporarà els actuals blocs de serveis i millores urbanístiques de la zona en consonància amb el projecte de remodelació del passeig. Cal recordar que aquest està aprovat, però pendent de la dotació econòmica que l'ha de fer realitat i que és una petició dels sectors econòmics de la localitat així com dels veïns de la població des de fa anys.
La idea del consistori, tal i com va recordar l'alcalde Josep Marigó, en el ple celebrat dijous a Blanes és dinamitzar la zona de s'Abanell i desestacionalitzar-la. I per això, demanen a Costes que permeti poder instal·lar locals de restauració més grans mantenint els blocs de serveis actuals. Però la vigent Llei de Costes només preveu que es puguin instal·lar locals de restauració d'un màxim de 100 metres quadrats amb lavabos públics inclosos i aprofitant que el govern del PP prepara la nova Llei de Costes, Blanes demana el canvi.

Esperança pel litoral blanenc
Després de la reunió mantinguda amb el responsable de Costes de l'Estat, l'alcalde de Blanes assegura que en va "sortit molt esperançat", ja que les paraules del sots?director general "donen una bona perspectiva per poder resoldre els problemes del nostre litoral i de S'Abanell". I el regidor del PP Salvador Tordera, que està a l'oposició, valora la trobada dient que hi ha "plena sintonia del Govern de l'Estat per donar resposta a les necessitats de Blanes" i ressalta "la rapidesa en rebre'ns i el contingut de la reunió".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook