Lloret de Mar ha aprovat una modificació puntual del Pla General del municipi que permetrà "legalitzar" cobertes que es troben instal·lades en àtics del municipi. Així ho van explicar en el ple de dilluns i de fet, la paraula "legalitzar" és la que va produir reticiències del mateix equip de govern per fer la modificació inicial del planejament urbanístic. I és que segons va dir l'alcalde de Lloret Romà Codina (CiU) amb aquest canvi s'havia produït una situació -com també va denunciar ICV- que és "aplicar les politiques a la carta".

I és que després que se'ls obrissin expedients, veïns del barri del Rieral van demanar als diferents grups que es permetés tenir un cobert a la terrassa de l'àtic, com fan els edificis hotelers per exemple que tenen piscina i un petit vestidor. La demanda finalment ha culminat amb la modificació del Pla General però per l'alcalde és un punt "molt perillós" perquè molts dels veïns que han demanat poder instal·lar un porxo ho fan quan ja s'ha fet la infracció. A més, el tinent d'alcalde Josep Valls (CiU) va ressaltar que es crea "un precedent perillosissim amb l'augment de sostre que no computa". I és que segons el què es va aprovar, a partir d'ara, quan Urbanisme hi dóni el vist-i-plau es podran posar porxos a les terrasses dels àtics amb un màxim de metres quadrats; segons va relatar el regidor de l'àrea de Territori Jordi Martínez (CiU). I va afegir ue la solució s'ha trobat després de fer un esforç tècnic i la col·laboració dels grups municipals.I són aquests, els de l'oposició com ara ICV que també va posar el crit el cel pel canvi urbanístic i com va dir el seu portaveu Javier Pacios és una modificació "que es fa amb caràcter d'urgència per evitar sancions".

Un punt de vista que no comparteix el PP com va dir Leonardo Fernandez en destacar que la ploriferació de tancaments en els terrats necessitava una regulació i va recordar que és un tema que van començar a treballar a principi d'any i que amb l'aprovació es resolen "molts expedients". Des del Millor, Marc Fuertes va recordar que els temes s'han d'estudiar cas per cas i que en aquest estan "molt satisfets que la gent pugui gaudir de la terrassa i seus metres i que no computi com a sostre edificable". Malgrat el debat el punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups que conformen la corporació municipal, excepte ICV.