27 de juny de 2012
27.06.2012

Més de 9.000 famílies gironines poden perdre la casa per impagament de lloguer o hipoteca

La PAH alerta que ja hi ha hagut 774 desnonaments enguany i lamenta que les administracions no s'esforcin en facilitar dades

27.06.2012 | 02:00
Membres de la PAH de Girona protesten davant la seu de la Generalitat.

DES DE L'INICI DE LA CRISILa Plataforma d'Afectats per la Hipotèca (PAH) va fer públiques ahir les dades facilitades per la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Girona. Són les úniques xifres que posseeixen sobre les famílies que estan en risc de patir una execució hipotecària o un procés de desnonament per impagament de lloguer des que va començar la crisi l'any 2008.

Un total de 9.477 famílies de les comarques gironines estan immerses en un procés judicial en no poder pagar la hipoteca o el lloguer durant el període que va de l'any 2008 fins al primer trimestre del 2012. Aquesta és l'única xifra global de què disposa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que ha aconseguit a través de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Girona, sense que estigui desglossada per poblacions. Alerten que aquesta xifra no s'ajusta a la realitat ja que no s'inclouen aquells processos que no passen per la via judicial, com són els refinançaments d'hipoteques, les dacions en pagament o les subhastes a través de notaris.
Poder disposar de les dades reals de tots els processos oberts relacionats amb els desnonaments per impagament de lloguer o execucions hipotecàries (quan el banc es queda el pis perquè el propietari no pot pagar la hipoteca) va ser un dels objectius a assolir des del moment de la seva fundació però a dia d'avui continua sense haver-se assolit. La plataforma denuncia que les administracions no han posat tots els esforços necessaris per fer que aquesta informació "flueixi" i es doni a conèixer i subratllen que és "indispensable" per saber l'avast real de la problemàtica i poder dur a terme actuacions efectives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook