Un dels últims escàndols del sector sanitari català, el cas Crespo, també s'ha traslladat a l'àmbit municipal i mostra d'això és que el ple ahir va aprovar que el govern de Lloret de Mar (CiU-ERC) es comprometi a entregar tota aquella documentació relacionada amb el cas de les presumptes irregularitats entre l'exalcalde de Lloret, l'empresa Centres Mèdics Selva Maresme i la Corporació de Salut Selva Maresme que gestiona els hospitals de Blanes i Calella.

Tot i això, l'actual alcalde Romà Codina va ressaltar que hi ha una persecució "personal i política" contra l'exalbatlle Xavier Crespo i va recordar que si bé el Tribunal de Comptes tornarà a actuar ara el que ha fet és "obrir diligències preliminars" i que això pot suposar que o bé es continuiï investigant o que tot quedi en un no res potser llavors "tot es posarà tot a lloc i caldrà veure quines responsabilitats hi haurà entre aquells qui n'han parlat".

El ple va aprovar ahir una moció que inicialment havia presentat el grup del Millor, majoritari de l'oposició, que també reclamava informació del Cas Crespo però que alhora, reclamva iniciar accions judicials contra Crespo i la seva dona per aclarir els fets. Aquest últim punt és el que va fer presentar una esmena a la totalitat per part de dos grups de l'oposició -ERC i PSC- que van refer l'articulat de l'acord i en conseqüència va suposar que s'aprovés per part de l'equip de govern i el PSC; l'abstenció del regidor no adscrit i el PP i els vots en contra d'ICV i el Millor. Aquest canvi a banda d'exigir la informació sobre el cas Crespo que disposa el consistori també suposarà que l'Ajuntament es comprometés a exigir a la Corporació de Salut Selva Maresme que entregui tota la informació requerida pels grups municipals de Blanes, Calella i Lloret en una inforamció mantinguda amb els directius de l'ens sanitari el mes d'abril i que com van criticar tots els grups, mai se'ls ha entregat.

Mentre es va debatre aquest punt de l'ordre del dia i també abans en el públic hi van haver diverses persones, simpatizants d'ICV-EUiA que com el seu portaveu Javier Pacios portaven una camiseta vermella amb una foto de l'exalcalde Xavier Crespo i la frase en anglès "Wanted" que vol dir "es busca". I és que ICV va criticar durament les presumptes irregularutats de Crespo, un afer del 2005 i que llavors ja va aixercar molts dubtes.

I és que l'exbatlle de Lloret hauria cobrat 47.714 euros per la venda de la seva cartera de clients a través de factures mentre era alcalde amb dedicació exclusiva. Un tema que es va investigar i que va culminar amb un ple extraordinari on Crespo es va defensar i va dir que cap de les quantitats que estava cobrant no eren en concepte de cap sou, cosa que ahir van recordar algun dels grups de l'oposició.

El portaveu del Millor Marc Fuertes va ser dur contra Crespo i va afirmar que "cal depurar responsabilitats i donar llum a la veritat" i va afegir que "tot just això aperitiu" i va dirigir-se a l'alcalde dient-li que "tard o d'hora compartirà portades amb Crespo".