El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres critica que l'alcalde, Santi Vila (CiU), hagi canviat l'hora de la tradicional passejada dels membres de la corporació per les festes de Santa Creu. El motiu, diuen, és que el batlle ha d'oficiar un casament multitudinari de gais i lesbianes. La situació, expliquen, ha obligat a canviar la tradicional caminada dels regidors per diferents punts d'interès de la festa major de la ciutat que es feia l'1 de maig al matí per traslladar-la a dos quarts de sis de la tarda.

"L'alcalde abandona les seves funcions en un dels dies de més pes de les festes i obliga a modificar l'agenda de tota la corporació", assegura el portaveu socialista, Pere Casellas. En aquest sentit, insta el batlle a "assumir les seves responsabilitats i a prioritzar Figueres en la seva agenda. És la seva obligació". Pel regidor, l'actitud de Vila "demostra quin espai ocupa la ciutat en la seva llista de prioritats" i recorda que "escollir assistir a un acte civil deslligat de la seva responsabilitat d'alcalde és fer un lleig al Casino Menestral, que organitza de les fires d'Artesania, de Dibuix i de l'Alimentació".

Una trobada europea

El casament que oficiarà Vila tindrà lloc en la II Trobada Europea de Famílies Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) a Lloret de Mar dimarts vinent. Està previst que més de 800 persones d'Espanya però també França, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Holanda, Finlàndia i el Regne Unit hi assiteixin. La celebració comptarà amb diversos actes però el més destacat és la ceremònia on es faran diversos casaments simbòlics. Les unions entre persones de mateix sexe que viuen en països on aquest enllaç no està reconegut seran oficiades per Vila, segons han explicat els organitzadors a TV3. L'acte també comptarà amb la presència del defensor del poble d'Euskadi, Iñigo Lamarca, entre d'altres.